All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

En rib kylare blir ny

Bädda

Ett sätt att renovera radiatorerna på rätten att radera bygga värdshuset. Prata med en finsnekker. På framsidan finns det många möjligheter stål galler, träribbor, mässing rivning, rotting (obs problem här är att det så småningom torkar och blir sprött på grund av värmen) för att nämna några. Om du väljer den här lösningen är det viktigt att måla radiator med ett lager matt färg i en mörkgrå färg, helst N 8000, innan finansdepartementet infört. Den milda mörka färgen reflekterar inte ljuset och gör radiatorn inte synlig bakom gallret. En ljus eller glänsande radiator kommer att lysa genom ströarna. Lådan är målade i samma färg som väggen.

Man

Om du vill hålla radiatorerna synliga är det helt möjligt att måla dem igen. Målningskonstnären Ole Andreas Klaveness tycker att frågan är mer vad som krävs för att avsluta efterbehandling. Den enklaste och mest prisvärda ombyggnaden är att skrapa bort lös färg och applicera två lager oljebaserad inredningfärg. Om det finns många färgslag som flingor, kommer det en plötslig övergång mellan var färgen sitter och var den är borta.

Klaveness rekommenderar att du glider ner kanterna så mycket som det kan vara svårt att komma till både slipmaskiner och slippapper. Tvätta sedan kylaren med tvätt, skölj den väl och frostat med fint slippapper. Sedan måla radiatorn med interiör oljemålning halvblank eller blank. Traditionellt är sådana radiatorer målade med oljemålning.

Som ny

Klaveness säger att de bästa resultaten uppnås genom att demontera radiatorerna och blåsa dem ordentligt på ett lämpligt sätt. Passande innebär att den inte ska användas för kraftfulla metoder som kan skada ytan. Detta kommer att ta bort all färg och du får en jämn och ren yta för vidare bearbetning. Här rekommenderas det att första, grunt med en metall primer och sedan måla två lager av oljebaserad interiör färg i den önskade färg satin eller blank lyster. Använd VVS för demontering. Ett tips är att byta ventiler samtidigt. Det är också möjligt att montera termostaten. Således är radiatorerna bra som nya. Malermester har en bra erfarenhet av denna metod.

ADVERT

Mest populära