All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

En prinsessa värdig

under de senaste åren har det dykt upp en hel del småhus runt i norska trädgårdar. De färdiga lekhusen från byggnaden är en bra utgångspunkt, men behöver lite omsorg för att verkligen blomstra och undvika att bli bortskämd av vinden. Ett fuktat och missfärgat lekrum är inte heller frestande för de små eller en fin dekoration i trädgården.

För familj på fem var därför inte ett alternativ att lämna åtminstone flickans lekstuga lämnas utan behandling och får se över både externt och internt. Resultatet var total omvandling, där det lilla huset och familjens huvudhus bildar en fin helhet.

- Föräldrarna hoppades att Catharina skulle använda lekrummet mycket, och det gör hon verkligen! När deras vänner kommer till besök, rusar de in i huset och kontrollerar och fixar dåligt, säger Brenne.

Soffan var en julklapp från morfar och den var vitmålad. Tallrikhylsan på väggen är från detaljhandeln men blev som ny efter några lackfärger.

Inredningsarkitekt Siv Munkberg Brenne fick i uppdrag att förse och med ekonomisk och kreativt tänkande kunde Catharina få sin dröm hem utan större kostnad.

- Tanken var att det skulle vara väldigt feminint och ett trevligt ställe för henne att vara utan att kostnaden var för stor. Jag var också försiktig med att inte lägga för mycket in i huset. Många lägger mycket gammalt skrot i dessa lekplatser, men det är viktigt att barnen har utrymme att flytta och spela också, säger Brenne.

Målning i lekrummet

Gardinerna är enkla och dekorativa!

Det finns temperatur vid appliceringstillfället, inte när färgen är torr, vilket är nödvändigt för färgval. Även om lekrummet blir väldigt kallt inuti på vintern, kan du därför använda vanligt inredningsfärg inuti.

- Mall väggar på samma sätt och med samma produkter som om det vore i ett typiskt hus, rekommenderar Chresten Nielsen Beckers. Utanför måste huset också behandlas som något annat hus, och produkter avsedda för utomhusbruk måste användas.

Golvet var också målat rosa - men i en mörkare nyans än väggarna.

Exteriör renovering av huset gjordes med rester från huvudhuset, eftersom familjen hade både färg och takpapper.

Inredningsarkitekten valde en rosa röd färg både för att den blev snygg och för att smutsen inte verkar så lätt.

Bänken är en hobbyplåtlackerad rosa, och "spis" från BRIO passar bra under. Genom att använda några askor som en mall och lite svart färg har bänken en tuff integrerad plattform.

Se fler bilder i bildhuvudet överst.

ADVERT

Mest populära