All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

En nybyggerstrøk

arkitekt var bekymrad landskap profil. Användningen av färg bör styras så att bostadsområden på distans mer eller mindre blandningar med klubban, en justering av både liggande och vegetation som gör backen behåller en grön karaktär. Därför måste ljusa, dominerande och divergerande färger undvikas. Valet föll på tre huvudfärger - en svartbrun, en kanelliknande färg och en grå färg nästan som ett gammalt staket.

Fasaderna kännetecknas av en kombination av trä och tegel. Att garagerna ligger under husen har något att göra med att spara utrymme. Det ger fler boende på tomten, medan garageväggen "höjer" den sluttande terrängen. Men för variationens skull är träet på vissa ställen hela vägen ner till marknivå. Således är väggen inte så dominerande.

På fasaden är exponerad betong utsidan översvämd med natursten. Yttre väggar i trä isoleras med minst 15 cm mineralull och täckt med skog på rot brigaden, primas och färgades sedan med olja däck fläck. Färgen arbetet med 14 hus och 7 radhus som husdelen är gjord av genomförs genom att måla och byggtapetsermester. Boendet var en helt färdig anläggning. Det yttre emblemet måste nu varas; inga invånare kommer att göra någonting annat i framtiden.

Arkitekten hade en uppfattning om färgerna tidigt i processen. Träarbetet bör ha en genomskinlig behandling; det var tydligt. Arbetet gjordes mycket med färgerna, eftersom husen är så enkla och traditionella och färgerna sålunda kan skapa en variation i byn. De flesta marktonerna i området är mörka. Arkitektens önskvärda granskningsfärger som ger ett lugnt intryck. Men de var också oroade över att något skulle ha en lättare beröring. Således har den gula färgen runt fönstren och på andra detaljer blivit en gangster i hela bosättningen.

Tack är också en del av hela. En grå takplatta påminner om gammaldags skiffer. Det ska dämpas - och stå i stil med stenmur. Garagerna är verkligen svåra; De spränger några andra dimensioner, men de är målade i grå (samma som en av huvudfärgerna) för att dämpa effekten. Och många färger är välklappade; Den kan användas i kombination med de flesta.

© Ifi 2002

ADVERT

Mest populära