All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

En munkorg för design

munkorg för design

  1. Bildspecial: Designmöbler för djur

designmöbler för fyrbenta

Är du trött på att se på de fyllda gamla soffapapper som Fido är på? Eller kanske du blir arg från den gamla matskålen i plast eller metall, och tror att ditt husdjur förtjänar något bättre?

Människans bästa vän behöver inte vara mindre trendig än oss. Det kan ligga på en designer säng och äta en fin maträtt - det finns ett stort utbud av saker för hundar och andra husdjur på marknaden.

Hundmöbler måste passa in i vardagsrummet. Foto: Pet Shop Girls. Visa mer

Designerbutiken Pet Shop Girls i Oslo har sedan förra hösten varit starkt inriktad på möbler för djur. Det började med en utställning i lokalerna och sedan dess har det blivit ett slag. Nu har Pet Shop Girls ett brett utbud av möbler för djur, främst för hundar och katter. Allt från vackra, små sängar som ser ut som soffor, till underbara kuddar, hundsängar, designer matskålar - till en rolig kattedo.

Se den stora fotospecialisten här!

Johnsen säger att Pet Shop Girls har blivit känt utöver landets gränser. "Vi har haft ett gott namn internationellt, så jag får förfrågningar från designers som vill jobba med mig", säger hon. "Jag får också möjlighet att skräddarsy möbler för den norska marknaden, som passar inrikes inredning. Vi försöker inte göra några Amerika i Norge, förklarar Johnsen.

Norge Europas

Pet Shop Girls är Europas största butik som bär möbler för djur och öppnade dörrarna till de tvåbenta och fyrbenta kunder för tre år sedan. Butiken har varit en framgång och lockar kunder från hela Skandinavien.

Äktenskap och hunden Wittney framför Pet Shop Girls. Foto: Grete Bro. Foto: Grete Bro Visa mer

- Norrmän är mycket inrikesmedvetna, säger Vigdis Johnsen, VD. - Hela kommer att se bra ut, och då blir det fel när du har arbetat länge med en inre, och kanske tillbringade en hel del pengar på det, och sedan det står en kartong i ett hörn, med hund saker som inte passar.

har den önskan om att det ska se bra hemma, i kombination med hunden blivit en familjemedlem är en del av förklaringen till varför hunden möbler blir så populär.

- För några generationer stod hunden i en löpande linje i trädgården, säger Johnsen. "Behandlar du din hund så här, du får en granne," skrattar hon. Vi har ett annat hundlag nu än tidigare, och hunden brukar bo i lägenheten hos oss, åtminstone i städerna.

Mer sängar för samma hund

Johnsen säger att det finns fler och fler av de stora sängarna för hundar.

Klicka här för att se stora bilder i bildspecialisten.

Men inte bara det: "Allt fler köper fler skydd för sin hund", säger Johnsen.

Wittney jobbar också i affären - och framför kameran - med största känsla av självkänsla. Här visar hon sängen. Foto: Pet Shop Girls. Visa mer

Enligt henne är det en naturlig utveckling, eftersom hunden bor hos oss som familjemedlem, att den har en plats att dra sig tillbaka till på natten, precis som oss, och någon annanstans att vara en dag.

- När hunden har fler ställen kan den ligga, behöver du inte hålla den levande hela tiden, förklarar hon. - Hunden kommer alltid vara där ägaren är. Den blir lugnare och mindre stressad när den vet var den kommer att stängas av. Både hund och ägare blir mer harmoniska.

En annan konsekvens av att hunden har sin egen plats i varje rum är att all smuts och hår samlas på den platsen, istället för att sprida sig överallt. En tillräckligt bra anledning i sig!

- Min hund har en säng under varje skrivbord på kontoret, säger Johnsen. "Hemma hos mig har det också tre sängar, och även om jag inte har en stor lägenhet, skrattar hon.

Inte tillräckligt: ​​- Det har också sin egen säng med min flickvän och mina föräldrar, och det hoppar upp så snart det kommer dit.

Foto: Pet Shop Girls. Visa mer

Stabilt till vardagsrummet

De flesta köper en av hundbäddarna som ser ut som en minisofa, sätter den i vardagsrummet. Sedan kompletterar de en traditionell hundsäng där hunden sover och kanske en kudde till hunden i barnrummet.

Hunddesigners kostar från $ 500 och uppåt. Är det att människor spenderar mycket pengar på möbler för sina djur?

- Det finns många som undrar varför någon störde att spendera så mycket pengar på möbler för sina hundar, säger Johnsen. "Men möblerna är inte galen, de är för dig! Att köpa en soffgrupp kostar en puff snabb 5-6. 000 kronor. Då är det inte mycket att spendera lite på en hund möbler som matchar.

Johnsen säger att några av kunderna köper något litet hela tiden medan andra väntar och köper något dyrt en gång i taget.

- Det finns många som får hundmöbler i gåva. De flesta har allt och vad köper du för ett gift par 37? Åtminstone är en hundmöbel en originalgåva, säger hon.

Pet Shop Girls House. Foto: Nina Reistad. Foto: Nina Reistad Visa mer

Husdjur online online

Om du inte har möjlighet att besöka Sagveien 24 i Oslo, kan du köpa allt online. Johnsen säger att de skickar till Norge, från norr till hela södern. En frakt kostar vanligen från 120 kronor för små möbler till 335 kronor för stora för att skicka, och det är mycket billigare än att dra sitt anseende till Oslo om du bor långt borta.

- Juli är överlägset vår bästa månad, i slutet av december, säger Johnsen. - Då kommer alla turister att besöka och vi möter många av våra Internetkunder. Det är väldigt mysigt, många tar rundorna genom Ikea, Oslo City - och oss.

Klicka här och läs mer om Pet Shop Girls på DinSide.

Källor: Pet Shop Girls

ADVERT

Mest populära