All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

En blandning av kvinnligt och manligt

Att förena sina intressen och inredningsstil i ett hem kan störa en och annan utmaning.

Hem Louise Trillingsgaard och mannen Fredrik har hittat en lösning på det.

Men det var ingen hemlighet att hon brukade vara i förarsätet när det gällde inredning.

Louise medger att vid ett tillfälle tog komplett rådde med tapeter, pasteller och nyp, och att det trots allt är deras gemensamma hem var alltför girly och feminin.

- Frederiks vänner frågade honom en gång: "Hur bor du här? Här finns hjort och pastell överallt". Under lång tid svarade han: "Men det är så mysigt här," ler Louise.

Men det var nog en dag. Nåväl, paret har fortfarande feminina handen. Men i hemmet har det också varit plats för sin hårdare smak. Och målet är en allt hårdare stil.

Välkommen maskulinitet!

En dag kom Frederik hem från en antikaffär med ett lövträ av rosenträ. Sedan dess har mer retro-inspirerade och mer maskulina saker kommit hem.

- Vi har haft ett gemensamt intresse att hitta saker som vi kan överraska varandra med, och som vi båda tycker är coola.

HOUSE WITH SOUL: Louise och mannen hittade drömhuset i Kolding. Trädgården är inte så stor, men rymmer både växthus och terrasser. Foto: Foto: Tia Borg Central

vilja krydda din gamla saker

Paret bor i ett litet hus på 82 kvadratmeter, tillsammans med sin dotter Mejse (3). Residenset ligger i Kolding i Danmark och tillhör en byggnad från 1897.

Även om kvinnan i huset i första hand var en nypen drottning med en känsla av feminina detaljer, har de hela varit ett vanligt inslag. De två. De har älskat att göra fula saker vackra. Det har alltid varit en spännande process för dem båda.

- Ingen av oss är intresserade av djurdesign, utan snarare skulle de göra gamla saker så att de blir helt unika. Jag är särskilt förtjust i att sätta ihop saker som vårt soffbord. Den är gjord av albumet av ett gammalt soffbord och botten på en tv-bänk, säger Louise.

Louise Trillingsgaard talar varmt om den idylliska, litet hus som hon och hennes man Frederik förälskade under 2006. De drömde om en romantisk hus med trädgård och utrymme för trädgårdsmöbler.

Lider av Samlemani

VIT OCH DELICERA: Paret har fokuserat på ett tätt kök. Foto: Foto: Tia Borg Central

bildvägg: Louise har gjort en bildvägg med en bra blandning av grafik, fotografi och hjortar. Teakmöbelgruppen hittade Louise en slicka och ingenting på Blåtidningen, Danmarks svar till Finn. Hon hade faktiskt planerat att förändra flytten, men hennes vänner övertygade henne om att behålla det. Den retro look passar dig bra med resten av inredningen. Foto: PHOTO: Tia Borgsmidt

Inte bara var huset romantiskt, det hade också en liten trädgård och en gård.Louise och Frederik var inte skrämda att hemmet var i ett oerhört dåligt skick.

- Det var bekvämt att köpa huset eftersom vi båda arbetar i Kolding. Det var ett beslut som fattades med hjärtat, säger Louise.

Idag, sju år senare, har huset helt renoverats. Inredningen präglas av båda, men det kommer inte att förneka att Louise är en samlare med stor S.

- Jag har alltid haft en samlare vurm för konstig retro sak, och rådjur. Dessutom har jag en stor passion för pastellfärger, så inredningen hemma är definitivt inte monotont, säger Louise.

En plats för vintagekjolarna

Inredningen i hemmet är färgglatt året runt, säger Louise.

MASKULINE INNSLAG: Bilden var en gåva till Frederik, som älskar gamla annonser. Vaserna köps för billiga pengar innan Västsveriges vaser var eftertraktade. En liten trädgårdsträdgård har glidit in i blomkruken. Foto: PHOTO: Tia Borgsmidt

STRIPER: Tuffa saker i trappan. Foto: Foto: Tia Borg Central

Louise älskar också att klä sig i färger och älskar att jaga för färgstarka och blommor vintage klänningar från 60-talet.

- Kjolarna är inte bara en hobby utan en missbruk. Jag gillar särskilt en klänning om min flickvän har sagt "Det köper bara dig inte". Då måste du bara komma hem till resten av de 300 kjolarna jag har i garderoben, säger Louise.

Planer för nya bostadsköp

Louise jobb webshop ansvariga, Frederik avdelning på Nümph, som är ett danskt klädmärke. Deras stil är typisk retro kitsch med många olika färger. Den stora utmaningen var att de hade begränsade kvadratmeter att hyra på när de kom in. Och minimalt lagringsutrymme.

Nu drömmer de om en större 70-tal som de kan lösa. Och då är planen att bli mer vuxen och maskulin i inredningen.

HEM: Ägarna har byggt spegelplattan på en spånskiva, även kallad OSB-tallrik, gjord av stora svampar. Den döljer ledningar och eluttag, liksom en liten förvaringshylla. Foto: PHOTO: Tia Borgsmidt

MODERN: Det moderna badrummet är inrett med personliga detaljer. Foto: PHOTO: Tia Borgsmidt

SPREK MIKS: Gröna och söta detaljer i vacker sammanslutning. Foto: Foto: Tia Borg Central

Men tills vidare är den gamla staden huset är fortfarande fylld med lite krokiga och roliga saker.

På henne och hans lokaler.

Läs också:

Ställer du eller ditt barn inredning

Paret såg huset på en kanot resa

Se underbara stuga vid Bunnefjorden

personlig touch: Huset i Kolding utstrålar personlighet. Foto: PHOTO: Tia Borgsmidt

En plats i solen: På uteplatsen, bara njut av solen. Foto: PHOTO: Tia Borgsmidt

FÄRG: Barnrummet är inrett med livfulla färger. Foto: PHOTO: Tia Borgsmidt

ADVERT

Mest populära