All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Mycket igen, och snart ännu mer att välja från

Kräsna konsumenter

Vi norrmän gå grundlig mandat när vi går och handlar möbler. Nästan en av tre besöker minst fem olika butiker när vi köper nya möbler, enligt en undersökning av Prognoscentret på mötesrådets vägnar. Enligt de frågade är pris och urval det viktigaste när vi åker hem. Och vi har aldrig något emot det förut.

- Norge ligger i spetsen för bostadsförbättring och investeringar. Även om priset och val är viktiga för norrmän möbler jakt, vi är fortfarande villiga att spendera lite tid att hitta det rätta, snarare än att bara gå till närmaste och största varuhus, säger Knut Skoe, chef för Möbler rådet.

Habitats möbler och inredning kan du nu köpa på Room i Oslo. Här är skohornet Manolo Blahnik för Habitat för 450 kronor. Foto: Habitat mer

Handel inre resa

DinSide Living (och många av oss, vi är säker) har låtit oss riva i många utländska inredningsbutik och förbannade både övervikt ( 50 kronor per kilo ger snabbt en fruktansvärd, dyr slutlig summa av i princip rimliga varor) och utrymmebrist på planet. För att inte tala om onödiga fraktkostnader, med tullen och det värre utöver det, skulle det inte vara möjligt att bära möblerna som vi bara behöver ha hemifrån. Interiörutbudet här hemma har tyvärr inte återspeglat intresset, vare sig det gäller stora investeringar som kök och bad, möbler eller pickles. Inte ett dåligt ord om Skeidar, Bohus, Ikea eller Living, men ibland vill du ha något annat. Fortfarande kommer det att gå framåt. I rummet får vi utvalda möbler från Habitat, vilket var Storbritanniens svar på Ikea - lite innan Ikea konsumerade öriktet fullt ut. Urvalet är tyvärr ett nyckelord. Om vi ​​är intresserade av att se hela sortimentet, är vi fortfarande kvoter, gränser, tullar och övervikt i våld. Men det är definitivt ett steg i rätt riktning.

Muji plexiglas soffbord köps nu hos utvalda Åhlens butiker. Pris: 1. 700 kronor.

Foto: Åhlens

mer japanska jubileums förra året Firandet var i taket när vi fick japanska Muji till Norge, via Åhlens, drygt ett år sedan. Slutligen fick vi tag på den underbara soffbord i plexiglas (vi kunde ha köpt online från Frankrike - men när skulle transporten själv kommer i ett par hundra pounds mer än själva tabellen!), Och undertecknad kunde frossa.

När vi tänker är det inte heller

många år sedan Åhlens tog steget väst, de heller. Matador stol från Content by Conran - tillgänglig i Oslo.Visa mer Samtidigt öppnade den underbara lilla butiken Eske-dörrar för första gången, inte långt från Bislett-stadion i Oslo, längst ner på Sofie Street. Här kunde glada nordmän för första gången köpa möbler undertecknade Englands stora Designguru, Terence Conran, liksom flera andra mer eller mindre kända utländska designers.

Tvådelad dammsofa från Sofasogood.

Fax från Sofasogood. nej

Visa mer Vi fick också indiska, som öppnade en och två och tre och fyra och fyra butiker i Oslo-området och gav norrmännen söt, svensk-indisk inredning. Hittills, så bra

Vid tampen förra året har vi också två nya kuponger, för dem som gillar att handla online. Både divan. nej och sofasogood. Nej öppnade sina virtuella dörrar, och säljer nu lastbilar med överkomliga soffor till inriktade nordmän.

Från början hade vi nästan blivit vana vid Bolia. coms furniture-on-line koncept, även om de var lite mer skeptiska, kände sig lite mer bekväma när de kunde besöka showroomet i Drammensveien, där man både kan känna och känna sig vid ett urval av möbler.

Otroligt snygga kökslösningar från Schiffini, på Lars Ernst Hole Design.

Foto: Schiffini

Se mer Svenska och Italienska 2006 Lyckligtvis slutar det inte där. För några veckor sedan öppnade designer Lars Ernst Hole dörrarna till hans nya inredningsaffär på Skøyen i Oslo; Lars Ernst Hole Design. Förutom att sälja egna möbler (Hole är kanske mest känd för sina verk i Corian), leder butiken också det exklusiva italienska köket Schiffini. Vi lovar: Om du har hundratusentals - eller kanske två - att använda i ditt nya kök är det farligt att gå här. Vi andra kan se och drömma om det underbara köket vi kommer att ha när vi vinner i Lotto.

I morgon öppnas Granit på Grünerløkka. Visa mer

Torsdagen den 1 juni öppnade också den svenska interiörsstärkssucces Granitdörrarna i tigerstaden. Strategiskt beläget, mitt i Libero Loop. Granit är ett bra val, men det är ett bra alternativ till dem som inte vill ha hela hemmakontoret - till den minsta filkassetten och lådan - att bli undertecknad IKEA. (Faktiskt borde de inte ha skrivit samma Granit, eftersom de en gång har fått en ganska tung övervikt på planet Hem från Stockolm en gång, men låt oss gå. Nu verkar det som att det inte kommer att upprepa det första. )

Mest - men inte bara - i Oslo

Tyvärr är det inte så bra för dem som inte bor på lördagens handelsavstånd från huvudstaden. Enligt forskningscentrets undersökning, i distrikten hanteras de flesta möbler, och det är åldersgruppen mellan 25 och 35 år som är mest handlare. De som bor på platser med mindre än 100 000 invånare utgör också nästan hälften av den grupp som verkar mest suverän.

- Landskapet kan kanske vara något vilseledande, eftersom vi inte har för många stora städer i Norge.Men med tanke på att antalet bostäder i städerna ökar mest, är det intressant att notera att du hittar de mest aktiva möbelköparna utanför städerna, säger Skoe.

Nu är erbjudandet inte lika varierat utanför de största städerna, men utländska kedjor använder Oslo för att testa den norska marknaden och som utgångspunkt för att etablera nya butiker runt om i landet.

Ett antal av de ovanstående butiker uppger att de skickar varor i Norge (du måste betala i förskott sjöfart) - och flera av dem som gör det som en standard, gör det ändå, om du frågar snyggt. Det betyder både billigare frakt och du behöver inte betala (och spendera tidshantering) moms, tullar, hanteringsavgifter - och andra irriterande avgifter som du kan uppnå när du handlar utomlands. Så

något

billigare kommer att vara minst. Norges första interiørby medan alla andra städer tävlar om status för kultur, rock kapital - eller vintersporter paradis, betting Lilleström på insidan. Nu har alla stadens inredningar samlats under ett gemensamt paraply och lanserade fredagens webbportal www. interiör stad. nr.

Inre staden erbjuder allt från kök och badrumsinredning, mörkarna, brunvaror, målning - för att inte tala om möbler från några av de största och mest kända internationella möbeltillverkare som Kartell, Normann Copenhagen och Raun.

Enligt mötesrådets undersökning spenderar vi mest pengar på möbler när vi ska dekorera vardagsrummet och sovrummet.

Illustration: Elisabeth Dalseg

mer Länkar: Skeidar

Bohus

Ikea

Living

Room

Habitat

Muji

Åhlens

Box

innehåll från Conran

Indiska

SofaSoGood

Divan

Bolia

Schiffini

Lars Ernst Hole Design

Granit

www. interiör stad. com

Zanz

ADVERT

Mest populära