All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Litet badrum för många

En familj med två småbarn kräver lite bättre kapacitet än ett handfat och en duschkabin på en 70x70 cm bas. För det är vad de hade. Önskat som ombyggnaden av badrumsrenoveringen var: Dubbel handfat, så stor dusch som möjligt, badkar, toalett och rum för ett skötbord.

Men nu fungerar det exakt som vi vill, säger Mia och Ole. Hela familjen är tillsammans i badrummet på morgonen, barnen tvättar badet och även tar en dusch. Med två blöja barn används skötbordet också en hel del.

"Vi hade många begränsningar att relatera till, säger Ole. Det finns ett sluttande tak, så även om det totala golvområdet är 200 x 330 cm, är nästan hälften av den fulla takhöjden. För det andra kunde vi bara dränera och därmed badkar, toalett och dusch på ena sidan av badrummet. Duschen och handfat med spegelskåp kan endast placeras där det finns fullt tak.

Lösningen var ett takfönster som avger gott med ljus året runt och duschdörrarna som kan svängas in längs väggen när de är färdiga. På så sätt sparar du ett stort golvyta och rummet känns inte så litet.

Ole och Mia planerade och designade det nya badrummet självt. De stod också för rivning och flyttning av en vägg. Men annat arbete gjordes av hantverkare som är utbildade för att bygga våtrum. Det lönar sig!

Se fler bilder från Ole och Mias här!

ADVERT

Mest populära