All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Ett hem med piano?

I Norge sägs det att det kommer från ett "möblerat hem" om du har en liten bildning och kulturprofil som höjdes ovanför den gemensamma hoppen. Om du reser söderut och passerar Skagerak finner du att danskarna har tagit det lite längre, som sägs komma från "ett hem med piano" när man påbereder kulturellt avstånd till allmänheten.

Det är också värt att veta, för perspektivets skull, att vid sekelskiftet (dvs. början av 1900-talet) fanns notisförlag som motsvarade skivbolagen. Och tiderna "träffar" såldes inte för inspelningar, men som anteckningar (!) Innan skivspelarens tid. Dessa köptes i stort antal och folk satt i hemmen och lekte - och sjungit - själva.

Idag är det inte längre som "trevligt" att ha ett piano i världen, att spela själv är en fritid i linje med många andra.

Hälsosam inspiration

Att uppleva människors bra artister ger olika effekter för människor. De flesta människor njuter bara av och engagerar sig i upplevelsen, oavsett om det är fotbollsmatch, dress up, jazzklubb eller pianokonsert.

Men många är inspirerade att vara inblandade och göra detsamma själva och bra. Annars hade det kulturella erbjudandet blivit lutat, om vi pratar om rekrytering för fotboll eller film.

För de som väljer det musikaliska spelet är pianot det instrument som karakteriserar hemmet i största möjliga utsträckning, och det är vad vi tar för oss här. Det finns många viktiga val att ta på vägen.

Vilken typ av piano ska du köpa?

Det finns många alternativa pianon du kan välja mellan. Det viktigaste valet är om man ska gå till ett traditionellt akustiskt piano eller ett modernt digitalt piano. Båda alternativen har sina starka och svaga sidor, beroende på de praktiska begränsningarna eller den personliga smaken.

Överlappar varandra varandra, men de allra billigaste är digitala, så vi talar nästan om leksaker. De dyraste är akustiska, men då pratar vi om konsertflyg.

Ett bra digitalt piano kostar ungefär ett halvt bra akustiskt piano.

Digitalt piano

Ett digitalt piano bygger på provtagning, en teknik som använder hundratals digitala inspelningar av singeltoner på akustiska pianon. Ljudet på varje nyckel tas upp från att den slås på och tills den dör ut. Detta görs både för svaga och starka uppskattningar, desto mer naturligt blir ljudets karaktär. Det är en stor skillnad i ljudet i en svag och stark ton från ett piano, särskilt i basen.

Prisvärd Roland Digital Piano Läs mer

De mer avancerade digitala pianon tar också upp låtarna utan pedal och med pedalen neråt. Då får du ljudet att blåsa in i de andra strängarna. Ljudet från pedalen och spjällen tas också upp för att få den mest exakta kopian av ljudet från akustisk piano.

Ljudet spelas med inbyggda förstärkare och högtalare, desto dyrare instrument kan dessa vara kraftfulla och spridda runt möbler så att ljudet upplevs komma från hela instrumentet.

Fördelar:

 • Lättare att bära än ett akustiskt piano, du behöver inte en rörlig byrå.
 • Det tar mindre utrymme och ser mer modern ut
 • Det kan lätt flyttas från rum till rum i bostaden
 • Det behöver inte underhåll härrör och utbyte av slitdelar

 • Du kan ställa in volymen så att du kan öva att spela starkt utan att det är lika högt.
 • Det är ofta fler ljud inbyggda, så att du får fler instrument i en
 • Du kan ansluta instrumentet till en PC / Mac med MIDI / USB, spela en hel del andra ljud, spela in många spår och skapa ditt eget hem studio.
 • Du kan koppla in hörlurar och du kan spela när du vill utan att behöva irritera grannar eller andra familjemedlemmar

Cons

 • projektion, pedal och ljud kommer aldrig att bli riktigt samma sak som en bra akustiskt piano
 • Ljudet blir torrare , upplever du inte den mycket unika akustiska pianosträngen där vibrationerna i strängarna smälter och blandar sig i varandra.
 • En digital piano ofta enklare än ett akustiskt piano ( "Ikea-sense")
 • Instrumentet faller snabbare i pris, går den tekniska utvecklingen på och det finns alltid lite bättre instrument.
 • Yamaha Digital Piano Visa mer

  Var handlar du?

  Digitalt piano du får i de flesta musikaffärer som säljer instrument. Sortimentet varierar, de ledande märkena Yamaha, Roland leds av alla stora. Du hittar också rimliga konkurrenter som Viscount och Casio i ett antal butiker.

  Priserna varierar från enkla stativ / bordsmodeller till några tusen till "mini-glidflygplan" som är kända från, till exempel, TV-program "Beat för Beat" till 69 000 -

  akustiskt piano

  ett akustiskt piano är en massiv struktur som har varit mer eller mindre oförändrad i över 100 år. Det har varit små förbättringar i mekanik och utförande, men principerna är desamma.

  Instrumentets unika karaktär förutsätter att den är inbyggd i äkta trämaterial och högkvalitativt hantverk, utan att använda spånskiva och plastfilm med trämönster.

  Yamaha Acoustic Piano Visa mer

  Rammen är fortfarande tillverkad av gjutjärn, och strängarna är gjorda av stålspunnen med koppar i tonområdet under diskanten.

  Bakom nycklarna hittar vi en komplicerad mekanism som överför fingerens rörelse av hammaren som slår på strängen. Mekaniken består av trä, filt och lite metall för axlar och splinter.

  Fördelar:

  • Ett akustiskt piano framträder som en riktig möbel i större utsträckning än de flesta digitala pianon.
  • Det ljudande ljudet gör strängljudet större och sprids i hela rummet och är orsaken till det stora ljudet du bara får på ett akustiskt piano. Om du håller ner pedalen och spelar några anteckningar kommer du att höra det direkt.
  • Mekanikerna ger dig en mer sann känsla av vikt och motstånd än till och med de mest avancerade påminnelserna om digitala pianon.
  • För klassisk och andra pianistisk musik baserat på ljud nyanser ger ett akustiskt piano rätt klang och kontroll över detta än en digital en.
  • Ett kvalitetspiano stannar bättre i pris än ett digitalt piano.

  Foto: Colorbox mer

  Cons

  • ett akustiskt piano är tung och kräver professionell rörliga människor
  • Det måste röstat flera gånger per år (beroende på miljö och användning)
  • Det tar plats och kan inte lätt rensas bort om det behövs
  • det ger en hel del ljud som inte kan justeras på något annat sätt än genom att spela svagare
  • den dominerar inredningen och anpassad design klokt att inte lika bra till alla miljöer

  ny eller begagnad?

  Använda digitala pianon finns i annonser på webben och tidningar, och till viss del i musikbutiker genom substitution. Att köpa en begagnad digitalt instrument är som att köpa en annan hemelektronik privat, är det klokt att känna till fakta och specifikationer och för att få testade instrument innan du köper.

  Du kan säkert göra ett fynd jämfört med instrumentet Nypris, men kom ihåg att en digital piano som kostar 40.000 10 år sedan är en del värre än de nuvarande modellerna i samma prisklass.

  När det gäller akustiska pianon är det mycket mer komplicerat. Om du köper privat bör du ta med ett piano barnvagn som kontrollerar instrumentet och bedömer priset som önskat. Här, både dig och säljaren, kan du få en överraskning i en eller annan riktning. Inte alla vet vad ett piano är värt. Om det är ett erkänt varumärke i mycket gott skick kan det vara värt mycket pengar. Men en gammal, orörd, förgiftad varelse med carvings och ljusstakar är inte värt att slösa golvutrymme. Även om du får det gratis.

  Det har sett sina bästa dagar mer

  Om du köper en begagnad piano i ett piano butik eller piano verkstad får du dock ett instrument renoverade exteriör, återställs i och med garanti.

  Alternativ

  Om du kontrollera om avkomman är musikaliska och intresserad av att lära sig spela du kanske vill köpa en liten, prisvärd instrument om barnet är litet.

  Den mest prisvärda är ett USB-tangentbord som kan anslutas till hemmaplanen och spelas genom hörlurar eller en uppsättning coola PC-högtalare. Du behöver ett virtuellt pianoprogram, dessa kan köpas online för cirka 35 USD (sök efter gratis piano vst).

  Roland USB-tangentbord mer

  Om det visar sig att de hoppfulla har både öra och känsla för rytm och är intresserad av att gå djupare in i piano värld, kan du överväga att köpa ett instrument som inte begränsar den pågående.

  Om du har både utrymme och en musikalisk talang i huset, finns det inget att slå ett flygel på. Ett nytt professionellt restaurerat flygel kan få dig från 40 000 kronor och uppåt. Skulle du ha ett känt varumärke som Steinway, Bøsendorfer eller Bechstein måste du gå ut med mer. Men om du har tur kan du sitta med ett instrument som inte faller men ökar i värde över tiden.

  ADVERT

  Mest populära