All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

En antydan av paradiset

Vänd uteplatsen i en exotisk oas med Hawaiian Flower Hibiscus Pink-sinensis. Växten har stora, snygga blommor och ett mörkt grönt, snyggt lövverk, och är lämpligt för att få en touch av sommarparadis till terrassen.

- Med sina färgglada blommor och exotiska uttryck kan hawaii blomma ge rummet eller uteplats är en upplevelse av att vara i en tropisk miljö, säger informatör Helen Bergh vid Informationscentralen för blommor och växter (OBP).

Hur säger du det? 999> Den hawaiiska blomman älskar sol och värme, men det kommer att ha mycket vatten. Under växtsäsongen, som är mellan februari och oktober, bör du ge det flytande gödselmedlet varje gång du vattnar det. Du kan också ge det en dusch en gång i taget.

- När växtens blad signalerar att det vill ha vatten, ska det få en ordentlig dränering. Se bara till att den inte står med rötterna i vatten, varnar Bergh.

Trofast växt

Läs också:

Hur man passar hunden i kylan

Vad ska du tänka på när du går ut med hunden? Här får du veterinärens bästa tips.

Hawaiian blomma i burk:

Känn dig fri att flytta plantan utomhus under sommaren. Med rätt omhändertagning kan du ha Hawaiian brud att vara i många år. Det viktigaste är att se till att det får en lite större kruka för rötterna varje år och att den fylls på med ny jord. Växten kan med fördel skäras lite tillbaka varje år.

På vintern gillar den att stå lite kall och ljus, runt 15-18 ° C. Observera att en växt med knutar inte ska flyttas. Ändringar i ljusförhållandena kan orsaka att stötarna faller av.

Under sommaren kan du låta växten ha en liten semester utomhus. Du kan plantera den ut i trädgården för säsongen eller lämna den i en kruka på terrassen. Se bara till att du tillåter det att acklimatisera innan du ställer in det.

Färdigblomma:

Den hawaiiska blomman är färgrik och frodig. Läs också:

6 Tips för framgång med orkidéer

Denna dekorativa strukblomma kan få ett långt och blomstrande liv om du ställer in det rätt. Här är de bästa tipsen för att få långvarig glädje av orkidé ...

Kina och Hawaii

hibiskus faktiskt härstammar från Kina, och på engelska kallas för människor munnen för kinesisk hibiskus eller Kina steg. När man kallas på norska för hawaiiansk blomma är det väldigt vilseledande.

Hawaii har en hibiskus som en nationell blomma, men det är inte Hibiscus pink-sinensis. Det är den gula Hibiscus brackenridgei.

ADVERT

Mest populära