All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

En gadget för allt

Det är länge sedan fjärrkontrollen var en lyxig tillgång - nu är det nödvändigt. Men ju mer hi-fi-komponenter som placeras i vardagsrummet, desto fler fjärrkontroller kommer det att hålla reda på. Självklart är lösningen att köpa en programmerbar fjärrkontroll som ersätter alla gamla. Men var hittar du dem - och vad kostar de?

Från billiga till dyra

De billigaste modellerna vi hittade på Clas Ohlson, för nettopriset 98 kronor. Du kontrollerar dock endast två olika enheter.

Med potatischips är det tillräckligt att hålla reda på en fjärrkontroll. Foto: Anne Visa mer

För dig med en besparingsbudget kan Elkjøp också vara ett alternativ, eftersom de ger dig mer billiga utgåvor att välja mellan. Bland annat finns flera URC-modeller från 349 kr och uppåt.

Nackdelen med billiga modeller är först och främst att de inte kan kontrollera så många produkter. Det hjälper lite med en fjärrkontroll som bara tar DVD-spelaren och TV: n, om du har separata kontroller för förstärkare, mini-skiva, video och CD-spelare.

Om du drömmer om beundrande blickar när du besöker, är det därför de dyra kontrollerna som räknas - därför är det ingen tvekan. Hi-Fi-klubbens toppmodell från NAD är för närvarande $ 2,998 - eller på ett annat sätt kostar det mer än en helt ny progressiv DVD-spelare.

Om detta blir det dyraste laget är det emellertid ingen anledning att förtvivla. Även de billigare modellerna kan ge dig ett bekvämare vardagsliv. Se bara till att du köper en modell som kan styra alla produkter du redan har - eller planerar att köpa.

Du kan hitta översikten genom att klicka här eller på länkarna längst upp till höger om artikeln.

ADVERT

Mest populära