All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

En fransk kärlek saga på rulle

svenska tapettillverkare Decor Maison har en förkärlek för den franska kulturen och inredning, medan rötterna stadigt i skandinavisk stil. "Joie de vivre", en hyllning till livet, de kallar sig för detta.

Den senaste kollektion Maison Amelie visar vittnen i både franska romantik och en blomstrande skandinavisk tapetarv, medan den har tydliga urbana funktioner.

Urban och romantisk

Feminin och romantisk.

Boken innehåller elva olika mönster, varav fyra är digitala. Här gamla vykort med fjärilar och andra insekter, romantiska blomstjälkar, stiliserade franska liljor, eleganta ränder och diskreta små och repetitiva mönster som presenteras parallellt med de digitala konstruktioner med hjälp gråslitt planka vägg med och utan blomkorg. För att betona den franska länken har samlingen också en fullväggig motiv med Eiffeltornet.

De mönster kvar i lugnande pastell skala, med färger som gammalrosa, ljusblå och mild grön, kompletterat med ljusgrå och greige som går lika bra i en romantisk, lantlig inredning, som i en urban miljö. Motivet med en variant av fransk stil liljor finns också i djupröd eller blå bottenfärg.

Maskulin och urban.

- Maison Amelie inbjuder till en tappresa genom klassiska blomstervyer och uppdaterade mönster från det förflutna. Bakgrundsbilden gör en lugn och jordig ram i hemmet, säger marknadschef i Decor Maison, Krister Magnusson.

Decor Maison är känt för tidlösa bakgrunder i fransk och skandinavisk stil. Tavlorna är designade och tillverkade i Sverige och distribueras i Norge av Fantasi Interiør. Tapeten är gjord av stabil och god fiberkvalitet, som är lätt att installera som limet appliceras på väggen.

ADVERT

Mest populära