All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

En bländande vit jul!

Det är ledsen när den vackra tygmormor broderade plötsligt har blivit gul och skärmad när den ska täckas för en fest. Att lakan och dukarna kan gula efter ett tags lagring i garderoben är ett välkänt fenomen som också påverkar bunadskjortor av linne och andra vita vävnader av damast, linne eller bomull. Orsaken kan vara för lätt lagring eller att textilen inte tvättades noggrant efter föregående tvätt.

Om en ny diskbänk inte löser problemet, kan det vara till hjälp att ta ihop ett kombinerat tvättmedel och blekmedel!

Dylon Power Whitener innehåller både fläckborttagare och blekmedel och ger effektivt gult textilbländande vit igen. Ett paket innehåller fyra behandlingar.

Skölj väl

Innehållet i påsen tömms i maskinens pulverautomat. Använd ett vanligt tvättprogram och ditt vanliga syntetiska tvätt- och sköljmedel. Redan vid 30 grader returneras vita kläder, handdukar och liknande, och Dylon Power Whitener kan därför också användas med handtvätt.

Tvätta innehållet i en påse i det varma vattnet som tvätten kan tåla. Lägg sedan i tvätten och tvätta och torka som vanligt utan att använda andra tvättmedel. Använd gummihandskar. Det är alltid viktigt att skölja noggrant.

Textilier av ull och siden bör inte behandlas med Dylon Power Whitener.

Dra ut strykningen

Tvätta tyg eller skjorta efter användning som vanligt - för att förhindra att textilen blir så gul vid nästa tillfälle - men vänta på att stryka! Stryk också tyget strax innan du använder nästa gång. Se också till att förvaringsutrymmet är mörkt. - Får du fria bordsduken eller skjortan i pappersbunten.

ADVERT

Mest populära