All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

En färgstark välkomna - Färg Dag 5 maj

I Norge tillbringar vi mycket tid och pengar på renoveringar, men det kan se ut som vi glömmer att ytterdörren är en viktig del av fasaden. I Medelhavsländerna finns en tradition att markera entrédörrar i ljusa kontrasterande färger som blått dörr på vita väggar, medan i England kan du gå på gatorna där varje dörr har en annan färg.

hus hjärta

Entrédörren är en central markeringselement som berättar något om som bor där. När du kommer hem från en ansträngande dag på jobbet, är det också bra som skall uppfyllas av en lycklig död.

Torsdagen den 5 maj är Color Day, vilket är den dag som sätter in entrédörren i fokus. Tiden är för färgglada dörrar, och på denna dag kan du få inspiration att ta det fulla steget. Med lite ansträngning och färg kan du få en helt ny dörr som kommer att fungera som hjärtat av huset.

Mall ytterdörr

Det första du bör göra när man målar dörren är att tvätta omsorgsfullt med maskinell tvättning för att avlägsna smuts och fett. Borsta sedan med ett slippapper eller en penselplatta. Var noga med att torka av allt damm innan du går vidare. Då kan du börja måla, då är en bra maskeringstejp användbar för bästa resultat. Börja måla tunna och otillgängliga platser med pensel. På de större ytorna, använd en rulle som jämnt samlar färgen. Det är viktigt att du använder förskjutningar från topp till botten på en sats i taget. Väntar på länge orsakar färgen sämre flöde. Du kan behöva tre kappa med färg för bästa resultat.

ADVERT

Mest populära