All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

En stol, tre priser

Ägg, en möbelklassiker från Arne Jacobsen. Foto: Arne-Jacobsen. com Visa mer Bohus erbjuder denna Arne Jacobsen kloning. Foto: Bohus. nej Visa mer Mycket billigaste stol från Møbelringen. Foto: Møbelringen mer

På önskelista

Den danska arkitekten Arne Jacobsen stol, ägg, står högst upp på önskelistan för många med en känsla av vackra och inkompatibla möbler. Och på den listan stannar den också, för stolen i den billigaste teckningen kostar 35.800 kronor. Men om du äventyrar namn och linjer får du stolar som du kan säga är inspirerad av Jacobsen.

Originalet

SAS Hotel, Danmarks första skyskrapa, i Hammerichgade 1 i Köpenhamn, anses vara Arne Jacobsens huvudarbete. Hotellet slutfördes 1959, och för denna byggnad togs den ekformade stolpen. Enligt William Lange Larssen, design rådgivare på den norska Design var stolen vara våldsam i uttrycket och svåra att tillverka, eftersom hans tid presenterades. Hund: Stolen har överlevt interiörtrender i nästan 5 årtionden och finns fortfarande i möbelaffären. Och vi pratar inte möbelkedjorna, men gallerierna i de fina shoppinggatorna.

Vilka: Tannum (Stortingsgata 30, tel 23 November 53 90.)

Pris: Från 35 800.

Läs mer: Cool Hotel Classic i Köpenhamn

Morgenmad Arne Jacobsen

du sparar på klassikerna

Billigare

Vilka: Bohus (Bohus har butiker över hela landet)

Pris: 6. 995 kronor

Billigaste

Möbelkedjorna ger billiga möbler till människor. Möbelringen har flera billiga kopior av välkända möbler - och har bland annat gjort ett superbilligt fall, Kiel, som i form liknar Arne Jacobsens design. Något för studenter med en dröm om att göra stugan snygg?

Vem: Möbelringen

Pris: 3. 998

Ekonomien är god smak

Arne Jacobsen (1902-1971) föddes i Köpenhamn. Han är internationellt känd för sin industriella design. År 1928 tog han examen från Konsthögskolan i Köpenhamn och 2 år senare blev hans första byggnad färdigställd. Bland Jacobsens viktigaste arbete anses vara en intern grupp på Søholm (1950-1955), Rødovre City Hall (1954-1956) och SAS Hotel i Köpenhamn (1959). Dessutom utformade han möbler, porslin, lampor och bestick. Grunden för Jacobsens arbete är tanken att ekonomi plus funktion blir en stil.

Källor: Arne Jacobsen, Tannum, Bohus, Ikea, Møbelringen, Encyclopaedia Britannica

nyheter:

  1. En stol, virkespriserna
  2. En resten pad - tre prislappar
  3. en produkt, tre utmärkelser

ADVERT

Mest populära