All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

En mild start i trädgården

Slutligen är våren här, och haggersna vet att det börjar skjuta sina fingrar efter att ha tagit tag i trädgården. Många har verkligen gjort planer för hur trädgården kan förbättras, vilka växter som ska flyttas eller sängar som behöver förnyas.

Men även om utetemperaturen börjar göra det lite bekvämare, är det ändå en bra idé att fortsätta de närmaste veckorna. När växter och tillväxt är i den ömtåliga början av växtsäsongen, är det snabbt att göra mer skada än nytta om du är för angelägen om att arbeta.

Vårblommor: Var försiktig när du rensar vissa löv och växtdelar i sängen.

Krossa inte gräsmattan

Många platser i landet har snön nyligen släppt taket. Det betyder att gräsmattan fortfarande är våt och inte bör trängas på rätt sätt ännu. Det ska torka upp gott efter vintern innan du börjar gå. Annars riskerar du att kollapsa jorden, så att gräsrötterna inte får luft. Då ställer du villkoren för mossa.

Men oroa dig inte om du redan har gått runt den fuktiga våren. En gräsmatta kan ge bättre tillgång till gräsrötterna så att gräset trivs bättre. Detta kan användas när gräsmattan har torkat upp, och du kanske vill använda den ett par gånger under säsongen för att hålla jorden luftig.

Rengöring i blomsterbädden

Om du vill börja med några trädgårdsarbeten är det en bra idé att rengöra blombädden. Om groddarna inte längre behöver fjolårets löv som skyddande skikt mot frosten, kan du nu ta bort det här. Ta också bort utarmade växtdelar, men var försiktig så att du inte riva nya skott.

Om du planterade nya växter förra året kan det vara bra att ta en omgång och se om de har skjutits upp på grund av grödan. Om så är fallet, dra bara dem försiktigt på plats igen. Om de inte kommer in i jorden igen kan roten torka ut i vårsolen.

Läs också:

Smart Gardening Tools

Om du vill ha en välskötta trädgård för utsmyckning, rekreation och nöje är utbudet av hjälpmedel större än någonsin tidigare.

Om du bor på ett sådant sätt att sängarna fortfarande är täckta med snö eller det finns en tele i marken, är det fortfarande möjligt att börja med de första kryddiga trädgårdsmästarna.

ADVERT

Mest populära