All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

En ljus framtid med vinterträdgård

->

En vinterträdgård ger dig en unik möjlighet att kombinera ett utomhus- och inomhusrum, vilket ger dig nästan ett inomhus inomhus utrymme! Och det måste vara lycka till i vårt klimat!

Wenche och Rolf Myhre är briljant nöjda med sin 37 kvadratmeter vinterträdgård. Utgångspunkten var att de ville skapa ett skydd mellan uppfarten och terrassen. Planen utökades till en vinterträdgård, och idag njuter de av den ljusa oasen i full gång.

"Det allra bästa är ljuset, vi kan helt enkelt inte få nog av det här landet", säger Wenche, som har många års erfarenhet av inredning och design. "Det var lite skratt, skrattar på husägaren," men då har det blivit rummet i huset vi använder mest. Det är i vinterträdgården vi sitter - för vardagliga och för fester.

Närmare naturen Myher vinterträdgård är byggd direkt från köket, där en dubbelglasdörr och några steg leder ner till vinterträdgården i vinterträdgården. Vardagsrummet är vinklat till vänster och innehåller en rymlig matsal samt två bra fåtöljer och en vedeldad spis. På golvet har Wenche och Rolf lagt polerat Otta skiffer. Både tak och väggar, med undantag för den som verkligen borde vara kvar, är i glas, så ljuset översvämmer hela året.

- Varje säsong har sin charm och vi närmar oss de naturliga elementen i det här rummet, "påpekar Wenche att det också är underbart mysigt på en ordentlig regnig dag eller när snön mäts ut ur glasväggen.

En vinterträdgård kan, på samma sätt som resten av boendet, vara inredd efter behov. Vissa vill ha många gröna växter och rottingmöbler, andra lämnar en pool eller en bubbelpool. Möjligheterna är många.

Wenche och Rolf har dekorerat sin vinterträdgård i modern stil. De ville ha ett enklare uttryck, anpassat till sin stil, och fortsatte konservatoriet "glasklar" sinne. Kombinerat med svart och grått har det blivit en riktigt fin och elegant inredning.

Husets hjärta Husägare erkänner att vinterträdgården har blivit hjärtat av huset och att det är lite av ett festrum. Här har de utan problem täckt 35 personer, och både silverbröllop och bekräftelse har gått smidigt i det stora ljusa rummet.

- Jag får inte gästerna att ta kaffet i vardagsrummet längre, säger Wenche, och vi tror det. För vem kommer att lämna denna läckra oas om de inte kan.

Och med direkt tillgång till en stor terrass med både pool och bubbelpool, ja, allt är väl lämpat för den höga välfärden både hos husägare och deras gäster.

- Välståndet i vinterträdgården är så stort att det har blivit en spillningseffekt, säger Wenche.Både Wenches syster och några vänner i familjen har nu förvärvat ett vinterträdgård och alla rapporterar ett "nytt liv", "vad ska vi göra utan" och "varför har vi inte gjort det här många år sedan". Tja, vad väntar du på?

Konsumentinfo:

Elgesem Trevare AS www. Elgesem. com tel. 33 47 84 44

Panelskenor och gardiner:

Decoprodukter AS Tel. 22 90 77 00

Fler vintertips finns här:

Bøcon AS, www. Bocon. nej tel. 51 95 88 20

Skandinaviska Vinterträdgården, www. vinterträdgård. nej tel. 33 47 84 44

JAHA-Utemiljø AS, www. jaha-utomhus. axel tel. 64 83 22 10

BVT Glass & Fasade AS, tel. 53 42 05 80

Bårdsen Aluminium AS, tel. 52 84 01 75

ALFA solskyddsmedel, tel. 32 83 22 65

Treprosjekt AS, tel. 51 78 98 80

Four Seasons glasdesign AS, tel. 64 94 12 12

ADVERT

Mest populära