All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Ett batteri till tretton maskiner

nu behöver du inte har ett separat batteri och en separat laddare för alla maskiner du har i redskapsbod. Stihl lanserar ett nytt system för sladdlösa verktyg som alla går på samma batteri. Med andra ord, behöver du bara köpa batteri och laddare gång, och nästa gång du har till exempel en motorsåg kommer att vara mycket billigare eftersom du inte behöver ta med batteriet.

- Det här systemet gör det enklare och billigare för våra kunder. Man gör bra med endast ett batteri, men vissa kan välja att köpa två batterier. Då kan man i princip klippa gräset dygnet och ladda på platsen runt, om du vill, säger marknadschef på Andreas Stihl AS Pål Virik Nilsen.

Hemligheten bakom det nya systemet är den hyper EC-motor, som har prestanda i bensin klass, men det är en tyst och miljövänlig elektrisk motor. Stihl har också utvecklat en egen litiumjonbatteri som passar alla maskiner i systemet. Flytta bara batteriet från en maskin till en annan och fortsätt jobbet. Det blir inte lättare.

- I vår nya batterisystem, har vi tre olika motorsågar, greinsag, två olika trimmers, tre olika häcksaxar, lövblåsare, sopmaskiner och två olika gräsklippare. Laddningstid och drifttid beror på batteritypen, men med de bästa batterierna kan till exempel använda en häcksax i 660 minuter, säger Nilsen.

Här, de maskiner som alla kan anslutas till samma batteri

-Stihl MSA 160 C-BQ motorsåg

-Stihl MCA 200 C-BQ motorsåg

-Stihl MSA 160T motorsåg

-Stihl HTA 85 greinsag

-Stihl FSA 65 trims

-Stihl FSA 85 trims

-Stihl HSA 66 häcksax

-Stihl HSA 86 häcksax

-Stihl HLA GR longhandled häcksax

-Stihl BGA 85 blåsmaskiner

Stihl KGA 770 sopmaskin

-Viking MA 339 gräsklippare

-Viking MA 443 C gräsklippare

ADVERT

Mest populära