All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

9 Saker du borde göra i trädgården och runt huset i höst

Även om det fortfarande finns sommartemperaturer måste vi inse att det inte kan vara för evigt. Därför måste vi förbereda oss för vinter och snö snart. Innan kylan sätter in, är det lämpligt att ta en runda runt huset. Ta huset kolla nu för att undvika problem under vintern.

1. Gå över fasaden

Kontrollera blåsor, flassering, beskjutning och sprickor. Du kan upptäcka färger där du har haft ett sår i färgen. Kontrollera särskilt fönster och skarpa kanter där färgen måste täcka.

2. Kontrollera taket

Finns det några sprickor eller skador på takplattorna eller inredningarna? Fix vad du kan göra, eller vänta på att våren tar det stora jobbet. Titta särskilt runt röret och takfönster. Ta bort mossa och avverkning på takplattor / shingel.

Läs också:

Hur man tar bort moss på taket

Många känner att det finns mycket moss på taket. Ta bort mossen effektivt och på det mjuka sättet.

  • STOR GUIDE: Kontrollera hela huset för fel och saknas

3. Ren kör ner

Rengör dränering och rännor för löv och smuts. Om takräcken är full kan den frysa eller närma sig när regnet kommer. Då dränerar vattnet mot husets vägg, vilket kan orsaka fukt och frostskada på väggen.

4. Kom ihåg kranen

Stäng och tappa kranen för vatten för att förhindra frost från att förstöra rören och eventuellt orsaka läckage i huset. Placera trädgårdsslangen på ett frostfritt ställe.

5. Avlägsna och dränera helt klart

Undvik vattendrag, rör, avlopp och brandsläckare. Glöm inte stugan och husvagnen. Förhindra genom att lägga till lämpliga frostskydds- och dräneringsöppningar.

Läs också:

Slösa inte miljontals på ditt hem köp

Ett dåligt hem köp kan kosta dig mycket. Men det är möjligt att säkra.

6. Rengöra trädgårdsmöblerna

Tvätta och torka trädgårdsmöblerna väl. Applicera olja, fläck eller färg om det behövs. Alla ben på trämöbler impregnerade. Plast kan sättas in med vax eller petroleumolja. Kunstrotting tillämpas på ditt eget konstnärliga skydd.

7. Tvätta markiser och paraplyer

Rengör markiser och paraplyer med lämpligt tvättmedel. Kom ihåg att torka väl innan du rullar i markisen. Applicera impregnering vid behov. Sätt parasollerna under skydd.

8. Ta bort gräsklipparen

Fyll på olja och bensin. Bli av med det äldsta gräset med en kvast. Använd en gräsklippare. Sätt klipparen i bagageutrymmet.

Läs också:

Detta bör kontrolleras på taket i höst

Du bör kolla taket två gånger om året: Nu före hösten och efter vintern.

9. Rengör grillen

Rengör grillen och sätt på grillstället. Ta bort en gasflaska och placera den på ett lämpligt ställe.

ADVERT

Mest populära