All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

9 Saker du kan använda lynlåsposer till

återanvändbara väskor med många ändamål

Plastpåsar med slutna lösningar eller så kallade lynlåsposer eller ziplock påsar kan samarbeta med handling i köket - eller någon annanstans i hushållet. Kanske har du redan upptäckt hur praktiskt väskorna kan vara?

Om det här är en ny upptäckt eller du redan är en fan, så är det säkert att du får några bra idéer här:

1. Ta bort tuggummi och stearin från duken, soffa eller matta

Gnid en plastpåse fylld med isbitar på tuggummi eller stearin fläck tills det härdar. Krossa sedan fläcken med ett trubbigt föremål och dammsug resten. Den frusna stearinplattan kan noggrant avskalas.

  • Läs också: Hur man tar bort svåra fläckar från golvet.

2. Sortera tights

Naken, Tan, Shine, Matt, 20 Denier, 40 Denier och så vidare. Sortimentet av pantyhängspannar är enormt och det kan vara svårt att hålla koll på dem när de först packas ur förpackningen. Sortera dem i olika blixtlås med en etikett som säger vilken storlek, modell och färg de har. På så sätt får du aldrig mer i strumpekrasch när du letar efter den rätta.

Läs också:

Ljusa vardagsrummet

Utomhusbelysning har både estetisk och praktisk funktion. Det skapar vackert uteutrymme, vilket gör tillgänglighet säkrare och enklare.

3. Frysta hemlagad soppa

Fyll påsen med soppa och lägg den platt i frysen. På så sätt kan du enkelt stapla frysta soppor i frysen och ta upp minimalt utrymme.

4. Lägg is på en skada

Har du skadar dig själv på ett sätt som kräver omedelbar kylbehandling, kan du enkelt göra din egen is pack genom att fylla en plastpåse med isbitar.

  • Läs också: 12 smarta applikationer för plastdegen från brödpåsen.

5. Skydda din handväska

Lägg till pulver och annan kosmetika, som kan missfärga i en plastpåse innan den förpackas den i påsen. Då undviker du typiska olyckor som sminkläckage och fläckar överallt i din väska.

Läs också:

Använd kallt smart - detta bör göra nu

Det finns faktiskt flera saker som det är klokt att göra i hemmet När termometern sjunker.

6. Elt deg

Sätt degen i blixtlås när du följer den. När du går utanför plastpåsen behöver du inte hålla fast vid dina fingrar. Alternativt kan du också lägga händerna i två påsar och använda dem som en form av handskar.

7. Samla örter från trädgården

Samla örter ur trädgården före vinterens uppsättning. Tvätta dem, torka dem och frys dem i förseglade plastpåsar, och du får ett lager redo för vintermånaderna. Detta är också ett utmärkt sätt att bevara de örter du köper i affären, vilket har lett till att du dör på köksdisken innan du kan använda dem.

8. Använd som en spraypåse

Skär ett litet hörn av en plastlås med plastlock och använd den som en spraypåse för att dekorera kakor. Absolut ingen klinik!

Läs också:

12 tips för utomhusbelysning

Vi ger dig tolv tips om hur du skapar välbefinnande och säkerhet med rätt lösning.

9. Krossa kakor

Fyll på plastpåse med kakan du vill krossa, stäng igen och rulla över med en sked. Således har du perfekta smulor till exempel ostkaka eller panering.

Vi vill skicka dig fler tips och tricks - anmäla dig till vårt gratis nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära