All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

8 Råd husköpare

1. Bo långt borta från tal om "drömhus", tror istället att det finns många hem som kan ge en motsvarande bra skydd - och ta gott om tid att jämföra och bedöma.

2. Spendera tid så att du förstår prisnivån på bostäder där du kommer att köpa. Observera att bostadsprisräknare kan göra misstag.

3. Läs all information du får, helst före vyn. Värderarens bedömning och försäkringsformuläret från säljaren är absolut nödvändigt. Tänk på att ett enda ord som berättar om en skada kan göra att du förlorar chansen att annonsera till säljaren eller ägare-switch försäkringsbolaget.

4. På displayen kan du kontrollera förhållanden som verkar oklara eller i fara.

5. Om positiv information lämnas på icke-papper eller om du har specifika frågor som är viktiga för dig, skicka ett mail till fastighetsmäklaren och be om att få ett e-postsvar. Eller skriv till exempel: "Jag förstår att xxxx, om det inte stämmer överens, snälla rätta mig via e-post."

6. Om det finns särskilda omständigheter som är avgörande för dig att kunna bjuda, kan du också göra skriftliga bokningar i ditt bud och behålla detta. Till exempel: "Jag kommer att vara villkorad av en genomgång av en fackman kan inte hitta ett behov av att reparera grunden."

Se också:

Villkor boligers storlek

De termer som används för att ange storleken på en bostad är många. Efter många klagomål och diskussioner om bostadsstorlekar har vi nu fått nya ...

7. Kom ihåg att fastighetsmäklarens roll är att få högsta möjliga pris för fastigheten. Du får inte använda fastighetsmäklaren som rådgivare i frågor som påverkar priset.

8. Ange gränser för hur hög det kan vara lämpligt för dig att ställa in. Börja lågt. Flera experter förutspår att priserna kommer att förbli stabila under kommande år, så du kan inte räkna med att du får mer när du säljer efter några år än du betalat.

Källa: Konsumentrådet

ADVERT

Mest populära