All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

7 Steg till stil i sovrummet

- Sovrummet har blivit ett allt mer prioriterat rum. Nu när allting i huset har blivit så öppet har det varit ett behov av ett rum där man kan få sin tid ifrån resten av familjen. Sovrummet är en av de få möjligheterna vi har för ett slutet rum, säger interiördesigner MNIL Trond Ramsøskar.

Rummet har i grunden en sömn och har fler funktioner och vi använder den till exempel för att titta på tv, arbeta eller läsa böcker. Eftersom hotellen för åren haft en medvetenhet om detta genom att kombinera sovrum med vardagsrum, är det helt naturligt att hotellrummen är en bra inspirationskälla när även redecorating sovrummet.

Brit Suite på tjuven; Kuddar i varma jordfärger, diskret mönster tapeter, tunga och lätta gardiner i kombination, en del vackra möbler och en mjuk matta på golvet är bland de faktorer som lätt möjligt att genomföra i sina egna hem.

En mönstrad tapeter kan kunna korsa flera väggar. Reeng sängen med fina tyger, så det blir så mycket trevligare att komma tillbaka till sovrummet igen. Bakgrund och textilier från Mariska Mejers / Storeys.

Här är sju bra tips om hur du får ett sovrum i hotellstil:

1. Få en bra huvudtavla Det finns många sätt att markera väggen bakom sängen. Du kan köpa färdiga gavlar, rita en tallrik med en fin textil, tapeter eller färg rakt på väggen.

2. Var medveten om färginställningen Vit till vitt gör inte mycket för humöret. Välj mörka färger på väggar och textilier. Men var inte rädd för att integrera starkare färger, vilket kan vara den lilla som ger intrycket av dina.

3. Våga använda den mönstrade tapeten

Vissa på alla fyra väggarna, men en vägg är också snygg. Mönster ger rummet en extra dimension.

4. Prioriterad belysning

Några trevliga nattdukslampor och en tuff taklampa gör mycket mer för rummet än ett vanligt tak.

5. Nattduksbord

Du har knappast sett ett hotellrum utan någon form av sängbord. Allt från kostsam design till billiga redesign fungerar utmärkt här.

6. Välj en fin garderob eller borsta upp någon du har.

Vitlaminat skåpdörrar kan helt förstöra stämningen. Gamla skåp kan vara vackra om de är målade eller tapeterade i stil med resten av rummet.

7. Tankeväckande textilier

Tunga gardiner, överkast (s) och kuddar i olika storlekar är viktigt att ge rummet warmness vi vill ha.

Sovrummet är verkligen platsen för att låta personligheten skina igenom. Ange dina egna favoritfärger och lita på dina egna preferenser. Här är det bakgrundsbild med Atlanten från Eijffinger / Astex.

ADVERT

Mest populära