All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

7 Smarta saker du inte visste att du kan använda kattsand till

1. Skor som luktar illa

Du kan ta bort dåliga lukt från skor med kattskräp. Hitta ett par nylonstrumpor och fyll dem med en liten kattsand. Gör en knut på strumporna och lägg dem i de illaluktande skorna. Låt dem ligga över natten, så fukt försvinner.

2. Förvaring av utrustning

När du slänger ut tält och annan utomhusutrustning på vintern, använd katten för att undvika mögel och mögel. Fyll en gammal socka med kattskräp och slå en knut på den. Lägg till den med den utrustning du har rengjort. Sockens socka kommer att suga upp fukten och absorbera dålig lukt. Tricket kan också användas för resväskor, jackor, skidbyxor och andra saker som elimineras för säsongen.

  • 6 smarta saker du kan använda ett strå till

Se också:

Hur lyser du badrum, kök, vardagsrum och sovrum

Funderar du på hur man lysa upp de olika rummen i ditt hus? Hur man gör det mer mysigt hemma med rätt belysning och ger dig ljustips ...

3. Få fast mark under dina däck

Om sylt bil i snön eller fastnar på is, lite kattsand bli hennes räddning. Sanden kan hjälpa bilen att "fota" igen genom att sprinkla lite framför och bakom däcken.

4. Mot skadedjur

skadedjur såsom möss och råttor shun kattsand på grund av lukten och konsekvens, och detta kan du använda till din fördel. Om du hittar en svamp kan det hjälpa till att sätta kattskräp i skålen - detta tar bort dåliga luktar. Du kan också strö sanden längs väggarna.

5. Torkning av blommor

Vid torkning av blommor är kattens son en bra hjälpare. Du behöver en lufttät behållare som kan hålla tallrikarna utan att behöva klippa dem. Börja fylla i ett lager av kattskräp (2-3 cm) och placera blommorna upp och ner. Täck dem med ett lager kattskräp och täta behållaren.

Förvara behållaren på ett mörkt och torrt ställe. Titta på blommorna efter 3-5 dagar. Processen kan ta 7-10 dagar - det beror på vilka typer av blommor du har valt.

Läs också:

Spice upp matsalen

Att borsta upp en gammal matsal.

6. Ta bort lukt från papperskorgen

Sätt lite kattsand i botten av papperskorgen kan för att minska lukter. Kattskrädet fångar också fukt.

7. Utomhus askkoppar

Askor som står utanför är ofta fyllda med sand eller grus. Även här är kattskrädet användbart - det hjälper till att lindra lukten av rök.

Källa: Petslady. com

Se också:

Hur för att hjälpa dina krukväxter genom vintern

Vintern är en tuff tid för krukväxter, men rätt skötsel kan göra mycket. Det viktigaste är ljuset.

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära