All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

7 Smarta badrum tips

Efter några dagars frånvaro kan du uppleva att du kommer hem till något som avloppslukt. Detta beror på att vattenfallen i duschen torkar helt. Att sänka vattnet i avloppet hjälper på kort sikt. Regelbunden rengöring av rören undviker den skadade lukten på längre sikt. Rörstvättar löser upp fettskiktet inuti rören och konverterar det faktiskt till tvål, vilket ger rören en ordentlig tvättning.

Inga Håligheter åstadkomma fuktsäkra vägg

Klistra upp pinnar och dorullholdere för att undvika att göra hål i membranet och kakel. Foto: Chera Westman / ifi. com

med lim monteringsverktyg, i stället för skruvar, undviker du att göra hål i väggen membranet och förhindrar fukt från att fly in i väggen. Monteringslim kan användas för att ställa in allt från badrumsbeslag, till speglar, knutar och hantelhållare.

Dold - men inte byggd

Dölj vattentanken på toaletten utan att bygga den i väggen! Foto: Geberit

Med hela sanitära tekniken inrymt i en fristående modul dold vattencistern och avlopp bakom en glasfront, men är fortfarande lätt åtkomliga. Modulen kan utrustas med vägg och golvmonterad toalettskål, och även med duschkablar som gör rent med vatten. Glasfronten finns i flera fag, och modulen kan tändas med LED-lampor. God hygien säkerställs med mjuka knappar och luktsugning.

Rökfria mjukgörare

Mögel i badrummet åldras och påverkas av mögel. Särskilt i duschen. Foto: Øistein Lie / ifi. nej

Även om silikon är antifouling, försvinner denna effekt över tiden. Då kan silikonet missfärga eller få svarta prickar. Detta kan inte tvättas och silikon måste bytas ut. Ett alternativ som inte missfärgar eller får svarta punkter i fuktiga miljöer är SMP-produkter. SMP står för Silyl Modified Polymer och är ett silikonfritt tätningsmedel som botar med fuktighet.

Kakel

Stora kakel gör stora och små badrum ser större ut. Foto: Golvabia

Rektangulära plattor kan monteras både liggande och stående på väggen. Om du ställer dem åt sidan är rummet bredare, medan stående montering lyfter upp taket. Med stora plattor känns små rum så stora, och det finns färre leder att hålla rena. Små plattor är praktiska om substratet inte är helt jämnt och gör det lättare att bygga ett gott fall mot avloppet.

Lim en glasvägg

Glasbyggnadssten är ett utmärkt sätt att stoppa vattensprutan från duschen. Foto: Frode Larsen / ifi. nej

En vägg av glasbyggnadssten är lätt att bygga och delar av ett rum utan att stänga ljuset utanför. Ett smart system med stabila plastremsor ersätter både cement och användningen av en professionell. Glasväggen kan lämnas i rummet och träffas av en metallfinish.

Vattentäta listor

Med polystyrenremsor släpper du ut fläckig färg och rutt trä. Foto: Deco Systems

Listor gör fina övergångar mellan tak och väggar och vackert omger till dörren.Ett bra alternativ till målade träremsor som kan fladdra och så småningom ruttas, är formade i HD-polystyren. Detta är ett lätt och hårt konstmaterial som inte krymper eller spricker. Listorna monteras enkelt med lim, så du behöver inte sluta arbeta med gnistrande nagelhål och du får inga hål i membranet.

ADVERT

Mest populära