All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

7 Grepp som ökar husvärdet

Klimatet på den norska bostadsmarknaden har lugnat sig. Från extrema förhållanden i Oslo-området och stark tillväxt i det mesta av landet har marknaden minskat de senaste månaderna.

- Tillväxten i bostadspriserna under de senaste 12 månaderna har försvagats över hela landet, från den höga och på vissa ställen rekordnivåer vi hade i början av 2017. Det finns fortfarande regionala skillnader, men den svagare prisutveckling är tydlig i alla delar av landet säger Christian Vammervold Dreyer, VD för Real Estate Norge

Därför är det nu ännu viktigare, för dig att sälja eller har värdering, vilket gör de små rörelser som gör fastigheten sticker ut så bra som möjligt.

Ge huset lite kärlek

När du säljer ett hem kan små saker göra stor skillnad i priset. Oavsett om du har köpt dig själv en ny plats, i färd med att bygga ett nytt hus eller sälja ditt hem av annan anledning, vill du vara kvar med det mesta.

Då är det för dumt att inte förbereda lite.

Läs också:

7 misstag du fixa badrummet

Har du ett avlopp som luktar illa eller en toalett som körs? Ta tag i de små fel i badrummet innan problemen blir större och dyrare. Vår expert Roger ...

Om du kommer att få en värdering på ditt hus, om att lägga upp den för försäljning eller att refinansiera ditt lån, är det viktigt att fastigheten verkar snyggt, välvårdade och i gott skick.

Det kan vara svårt att utvärdera vad du bör prioritera, men det kan vara mycket att säga att huset visar upp sin bästa sida. Här är sju tips som kan bidra till att öka värdet på ditt hus:

1. Städa upp

Om huset bör utvärderas eller visas, är det i första hand viktigt att du har rengjort och sorteras saker. Ett snyggt hem verkar både större och mer transparent, och ger potentiella köpare möjlighet att verkligen se potentialen. Om bostaden ska fotograferas för en utsikter, är det extra viktigt att det ser snygg ut.

  • Läs också: 10 clearingtips som gör dig lyckligare.

2. Tvätta väl och luft ut

När huset kommer att presenteras, är det viktigt att det ser välskött ut, och att detaljerna är oren. Det ger en bättre första intryck om, till exempel hänga rena handdukar i badrummet, hörnen är tomma damm-bollar och hemmet i allmänhet ser ganska.

Det kan vara en liten detalj, men det är också en bra idé att flyga ut. Ett hus luktar alltid annorlunda för dem som bor där än för nya besökare, och frisk luft går bra.

Läs också:

Varför INTE använda bakpapper

Bakpapper kan vara ett oumbärligt verktyg i köket, men du borde egentligen undvika det.

3. Ge väggarna en färgfärg

En ny färgfärg gör hemmet mer välskött.Om du målar väggarna i ljusa neutrala färger blir det lättare för en köpare att se möjligheterna och föreställa sig sätt att dekorera rummen.

  • Läs också: Hur man väljer rätt färg.

4. Ta en uppvärmning i köket

Ett gott kök är viktigt, så se till att du har slitna köksskåp och bordsskivor så det ser bra ut. Ett rent och fint kök lägger till något extra till hemmet och undviker att avskräcka potentiella köpare.

5. Få reparerade fel och saknas

Om ditt hus är fel och saknas är det en bra idé att få dem fixade i förväg. Det ökar värdet och gör hemmet som ett billigare köp, eftersom det inte finns mycket att ordna.

Skador och liknande orsakar att huset ska fungera slitna eller i dåligt skick, och det kommer troligen att gå utöver värdet. Men var noga med att undersöka vilka reparationer och lösningar som är värda att överväga vad du får för dem. Till exempel kan renovering av badrum och kök kosta mer än smakerna.

Läs också:

De nya byggreglerna kan skapa konflikter

Från den 1 juli 2015 kan du bygga upp till 50 kvadratmeter utan att söka eller varna grannen. Flera planerings- och byggregler kommer att träda i kraft den dagen. Läs mer ...

6. Gör huset mer neutral

Som ovan nämnts gör lätta väggar hemmet lite mer neutral, och det är en bra idé att sträva efter ett mer neutralt uttryck om huset ska fotograferas eller visas. Därför kan det vara en bra idé att minska mängden möbler och saker, eftersom det gör det enklare för köpare att visualisera sitt framtida hem. Naturligtvis kommer huset fortfarande vara mysigt så det verkar inte opersonligt.

7. Kom ihåg trädgården

När fastighetsmäklare eller potentiella köpare besöker, är det också viktigt att trädgården ser ordentligt ut. Många glömmer trädgården eller tycker att det inte är så viktigt hur det ser ut, men en trevlig trädgård förbättrar hela helhetsintrycket. Se till att du har rensat trädgården, klippt gräset, häcken och liknande.

  • Läs också: Hur man väljer rätt häck.

Få fler tips om hem och trädgård - registrera dig för vårt nyhetsbrev här!

Källor: Eurohome, Home

ADVERT

Mest populära