All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

6 Användbara sätt att använda en järn på

1. Iron Laminating

Du behöver inte spendera pengar på en dyr lamineringsmaskin som tar upp mycket utrymme och används inte för ofta. Använd också järnet för att laminera ditt papper.

Ladda papperet som ska lamineras i lamineringsfolien. Lägg en handduk över och sätt järnet till max. Vrid järnet flera gånger över lamineringsfolien och tryck hårt. Vänd papperet och repetera på andra sidan.

2. Ta bort stötar och ojämnheter i trä med järn

Har en störande urtag inträffat i en möbel eller på ett trägolv? Det kan faktiskt minskas genom att använda ett järn.

Fukt nedsänkning med en fuktig trasa och applicera en fuktig handduk. Stryk järnet maximalt och dra det över urtaget med cirkulära rörelser. Om inte skadan försvinner blir det tydligen mindre.

3. Ta bort järnet med järn

Om du har spillt stearin, kan du alltid försöka skrapa bort den. Men fettmärket blir vanligtvis fast igen. Om du vill ha ett effektivare sätt att ta bort stearinstället, bör du använda järnet.

Sätt i järnet vid låg temperatur och lägg ett lager av kökspapper över fläcken med en stearin. Slå fläcken med cirkulära rörelser och flytta på kökspapperet för att dra all stearin. Alternativt, för kökshanddukar, kan du använda tidningen.

Läs också:

För att ta bort dagg effektivt från Bilruter

Dagg på bilrutor kan variera från irriterande till livshotande. Lyckligtvis finns det ett knep som ger dig tråkiga fönster på några sekunder.

4. Ta bort märken från möbler i mattan.

Placera en fuktig handduk på märket i mattan. Stryk järnet på ånga och tryck på järnet på handduken. Skjut järnet snabbt fram och tillbaka över handduken. När du tar bort handduken och borstar mattan, bör det deprimerade fältet på mattan lyfta.

5. Stick Sticker

Om du har ett klistermärke som håller på att lossna, kan du fixa det igen med järn.

Försök först lägga till lite nytt lim på baksidan av klistermärkena och lägg sedan till lite aluminiumfolie. Sätt i järnet vid låg temperatur. Tryck hårt på folien där klistermärken sitter i ca. 15 - 20 sekunder.

6. Stäng förpackningen med järnet

Vi behöver bara en halv del kött deg från ett paket i frysen. Återigen kan järnet användas.

Ta reda på vad du ska spendera och lämna resten i väskan. Försök att pressa så mycket luft som möjligt ut ur påsen och placera lite aluminiumfolie över den del av förpackningen du vill försegla - på båda sidor om plastpåsen.

Läs också:

Spara pengar genom att isolera taket igen

Återisolerande taket kan spara tusentals flikar i värmekostnader. Men förändring av husets förutsättningar innebär också stora risker.

Tryck järnet hårt över önskat tätningsområde. Ta en titt under folien ca. Var 15 till 20 sekunder tills plasten smälter ihop.

ADVERT

Mest populära