All egendom: trädgård, kök, inredning >> Husdjur

6 Tips för att hålla katten borta från dina växter

Många katter gillar att tugga på växter och skära blommor. Men vad kan du göra för att undvika detta?

Lösningen är att hitta saker som katten inte gillar och använda dessa med plantorna. Det handlar helt enkelt om att avskräcka katten så att den håller sig borta.

Här är 6 tips för vad du kan göra:

1. Apple peel

Pus hatar lukten av apelsiner och andra citrusfrukter. Placera därför i eller nära potten för att hålla katten borta.

Läs också:

Maine Coon: 10 fakta om världens största inhemska kattraser

Är Maine Coon i familjen med tvättbjörn, och vikingarna förde den till Amerika? Här är 10 fakta om den majestätiska tama katten Maine ...

2. Silver Paper

gör Katter gillar inte att trampa på silverpapper, sedan täcka med ett lager runt anläggningen eller vas för att hålla katten borta. Efter ett tag kan du ta bort silverpappret, eftersom katten inte kommer att närma sig växten igen.

3. Kakel

Limytor som dubbelsidig tejp har samma effekt som silverpapper. Lägg några tekanna runt plantorna och håll katten borta. Som katten lär dig kan du ta bort tejpbitarna igen.

4. Cayennepeppar

Katter är med goda skäl, inte så förtjust i cayennepeppar och därför kan du använda den på dina växter. Blanda en tesked cayennepeppar med en deciliter vatten, häll det i en sprayflaska och spraya blandningen på blommorna.

Observera att vattnet kommer att färgas av cayennepepperens orange färg och blandningen kan också färga anläggningen om du spraya på. När katten luktar cayennepeppar, kommer den att styra växten.

Läs också:

10 tecken på att katten älskar dig

Katten kan vara svår att läsa. Men om du upplever någon av dessa 10 tecken, vet du att det är kärlek.

5. Ornament sten eller grus

Om din katt använder anläggningen som en toalett, det är en smart lösning för att täcka jorden med små dekorativa stenar. Då blir de inte grävda i marken.

6. Kattraser

Om katten tuggar på växter och blommor kan det finnas tecken på att det saknar något grönt i kosten. Oavsett om du använder avskräckare eller inte, är det en bra idé att plantera en liten kattress inuti. Det hjälper till vid kattens matsmältning.

Källa: creeklinehouse. com

ADVERT

Mest populära