All egendom: trädgård, kök, inredning >> Kök

6 Tips för låg budgetmatlagning

Små grepp kan ge stor effekt. Du kommer långt med en färgspänning, några nya tyger, en rulle tapeter eller en liten folie. Här är sex saker du kan göra för att ge köket ett nytt utseende utan att det faller i din plånbok.

1. Måla stolarna

Ge gamla stolar ett nytt liv med färg. Om du har fler "udda" stolar, måla dem i samma färg för att skapa en mängd olika variationer. (Foto: Nordsjö)

Det är lätt att föreställa sig att de lite trötta gamla köksstolarna passar bäst på golvet. Men så länge de är alla och i gott skick finns det ingen anledning för dem att hamna där. Gör det till ett litet "gör det själv" -projekt och måla stolarna nya! Använd en extra robust färg, helst en förbättrad akrylkvalitet.

Läs också:

Fläktar för en bättre inomhusmiljö

Trött på dagg på spegeln när du kommer ut ur duschen? Rädd för fukt och mögel? Fuktstyrda fläktar i badrummet gör dig och ditt hus må bättre.

  • Se hur mycket färg en färg kan göra på ett gammalt kök.

2. Ange textilier

Det är fantastiskt vad du kan göra med vissa textilier. Nya gardiner, en filt på golvet, några färskt kuddar eller ett par favoritstolar - det finns lite att göra tills hela rummet lyftes.

Underskatta inte textilens kraft. De kan göra hela rummet ändra sin karaktär. (Foto: Tapethuset)

3. Förnya halv meter

Mellan köksbänken och överhöljet finns en liten halvmeter som skriker efter förnyelse. En färg eller en liten rulle tapeter är allt du behöver för att göra en personlig touch här. Välj en tvättbar färg eller gå till en tapeter som motstår lite, helst en vinyl drap. Och skydda den med en glasplatta, åtminstone i sprutzonen. Det finns också egna tallrikar gjorda speciellt för denna del av köket.

Läs också:

Varför slår hunden på dig?

Om du har undrat varför hunden slickar på dig läser du det här.

  • Vill du lägga till lite mer pengar? Se fler tips här.

4. Skapa en tavla

Måla en anslagstavla på skåpet eller väggen där du kan hålla reda på köplistor och kalendrar. Både dekorativt och praktiskt! Du kommer att få målningar i både klassiskt svart och i olika färger.

Om du inte vill måla direkt på väggen, vad sägs om att måla en tallrik med målad färg, så kan du ramma den och hänga den! (Foto: Butinox Interior)

5. Få en "ny" köksdekoration

Ett prisvärt sätt att byta kök är att måla kökets inredning i en ny färg. Det kostar inte stort och är ett enkelt jobb. Eller du kan fästa självhäftande designfolie på raderdörrar och få ett helt nytt uttryck. Om du blir trött, ta bara ner den igen utan att lämna märken.

Läs också:

Det betyder hundens kroppsspråk

Hundar "pratar" med kroppen.Så om du vill förstå din hund, bör du följa sitt kroppsspråk. Här hittar du en översikt över några av de viktigaste ...

  • Se också: Hur gör du kökets kök unikt med specialtillverkade fronter och knutar.

6. Måla golvet

Vad sägs om det mönstrade golvet? Se hur du gör det här.

Väggar, tak och golv är stora ytor som gör mycket med ett rum. Golvet är en enkel yta att måla, eftersom det i motsats till väggarna inte finns fönster, skåp eller hyllor du behöver bry sig om. Du behöver bara ta ut möblerna och se till att golvet är rent, fast och torrt innan du börjar. De flesta av golvmaterialen kan målas.

Använd en bra och hållbar golvfärg. Dessa målningar är utformade speciellt för att motstå att trampas och spolas.

Vill du hålla dig uppdaterad om tips och tricks för hem och trädgård? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära