All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

6 Misstag du bör undvika när du väljer färg

Du ser en färg på webben som du gillar super bra, hitta färgkoden och köpa färg. Men färgen blir inte samma som du trodde.

Vad gick fel? Den färg du ser på skärmen kommer aldrig att bli en sann reproduktion av färgen.

FEL 1: Hämta färg direkt från webben "> FEL 1:. Hämta färg direkt från webben

Fel 2. Housing Reportage

Du kan hitta". Din "färg i en bostäder rapport i en inredningstidning. blir mycket glad över att de har ingått färgnamn och kod. en beprövad färg tror du och kommer att använda samma färg. besvikelsen är stor när färgen är helt annorlunda med dig än på bilderna.

Vad gick fel? < 999> är det inte förvränga färgkod Men färgerna förändras i tryckprocessen och påverkas av pappers det tryckt på, därför är det ofta en stor skillnad i färgen på bilden och den faktiska färgen fel 2:..

Hämta färg rätt från bostäder reportage i inredningsmagasin "> ERROR 2:. Hämta färg direkt från bostads rapporten i inredningsmagasin. Fel 3. Lån från vänner

Din vän har målat en färg som är precis vad du letar efter. Du får använda samma färg. Men det kommer inte vara lika bra med dig.

Vad gick fel?

Färger påverkas av ytan som är målade, vad är mer i rummet och inte minst ljusförhållandena. Om rummet är norrgående eller söderläge, om det kommer in i mycket eller lite dagsljus, påverkar vår färgupplevelse. FEL 3:

Hämta färg direkt från en väns väggen "> FEL 3.. Hämta färg direkt från en väns vägg Fel 4. Forget helhet

Väggfärg var mycket bra, precis som du hade tänkt. Men när möbler och resten av inventeringen är på plats, finns det något som inte stämmer.

Vad gick fel?

Uups! Här plockas förmodligen enkel lösning. du hittat en färg du verkade så trevlig ut på färgkartan och målade i vägen, utan att tänka att det skulle passa med resten av inventeringen. fel 5. Redan från färgkartan

du köper målarfärg efter att ha sett en liten färgruta och färgen var helt annorlunda på väggen.

Vad gick fel?

inget fel, men ögat undrar oss. Vi uppfattar färg annorlunda på en stor yta än på ett litet urval. färgen kan tyckas ljusare och mer färgstarka än det såg ut . på provet Läs också:.

för att testa färgen innan du väljer ERROR 5:

Hämta färg direkt från färgkartan "> ERROR 5. Hämta färg direkt från fargekarte t. Fel 6. Forget golv

Du är nöjd med den nya vägg färg, men efter att väggarna målades ser ut golvet också borde ha ändrats.

Vad gick fel?

Du kan ha glömt att testa färgen mot golvet. Många gör det för att de tycker att parkett eller i en neutral färg som grå eller beige går till allt.Men alla de så kallade neutrala färgerna har en underton som visas, speciellt när den är monterad med fel väggfärg. Dessutom är golvet en stor yta som påverkar hela mer än du skulle tro. ERROR 5:

Glöm golvet "> ERROR 5. Glöm golvet
ADVERT

Mest populära