All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

50 Centimeter och en uppsjö av möjligheter

Du behöver inte kasta ut hela köket för att förnya det. Om du vill ha någon förändring kan 50 centimeter göra stor skillnad.

- Det är inte nödvändigt att byta ut hela köksmöbel, det håller förnya en liten del, säger Jannicke Sveen i Intag, som slår ett slag för förlusten i köket.

Gör splash zon för att fånga ögat

Ta en halvmeter in i värmen och ge den uppmärksamhet den förtjänar! (Foto: Borge)

Hälften Meteren mellan bänkskivan och de övre skåpen ofta inte ägnat uppmärksamhet den förtjänar. Vi går fortfarande för säkra val i detta område. Men det är fantastiskt vad 50 centimeter kan göra.

- Tapeten kan göra plattan mellan köksbänkar och köksskåp en blick. En rulle tapet kostar inte mer än hundra pounds, och om du ägna en liten eftermiddag till tapetsering, har du plötsligt ett nytt kök, säger Sveen.

Vatten öl på tapeten?

Du kanske tror att tapeter inte är ett lämpligt alternativ i sprutzonen? Tänk igen. Erik Torp på Storeys kan innebära att tapetet kan användas väl över köksdisken.

- Det gäller bara att veta vilken typ av tapet du kan använda, och hur man använder den, säger Torp. I våtzonen är det viktigt att hindra vatten och ånga från att påverka bakgrunden över tiden. Vinylbandet klarar det här bättre än en ren fiberförlust. Fibertejpen måste vara täckt med glas, eller du kan ansöka två till tre lager vattenbaserad lack. På vinyltejpen måste leder och övergång till bänken förseglas. En annan typ av tapet ska täckas med glasplåt, som är förseglad med silikon i övergången, förklarar Torp.

Ett annat bra alternativ, utformat för att motstå vatten och fukt, är våtförlusten. Borge har ett urval av våta avföring, med hög hållbarhet och tvättbarhet. Den passar perfekt med vattenzonen i köket.

Inspiration Interior har sitt eget fotogalleri för köket. Och tapetet bakom diskbänken är inget problem.

Kök förlust i tid

Förlusten av köket blir mer och mer populärt, oavsett om det är mellan bänk och väggskåp eller hela väggen. (Foto: Storeys)

Det finns ofta rapporter om att norrmännen börjar bli medveten om färger och är mer vågad när det gäller inrednings val. Detta ökar också intresset för tapeten.

- Wallpaper erbjuder på en otroligt många möjligheter, så det är inte konstigt att intresset ökar när vi vågar vara djärvare i färg och inredningsalternativ, säger Jannicke Sveen, som tillägger att i Intag säljer också mer och mer tapeter till köket. Flera leverantörer har börjat visa tapeten i köket, och människor är inspirerade. Och det är inte bara i köket som vi wallpapering mer. Vi börjar använda tapeten på flera andra områden, vilket inte har varit så vanligt tidigare, säger hon.

- På köksdisken och motsvarande små områden är det en bra idé att ställa in tapeterna. Och om du är trött är det bara en förändring, så det ser friskt och friskt ut, "avslutar Sveen.

Rulla ut tapeten och du har ett nytt kök med 1-2-3!

Det finns inte mycket att göra för att få ett nytt uttryck. (Foto: INTAG)

ADVERT

Mest populära