All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

5 Typiska nybörjarmisstag

Detta är ett vanligt misstag som många människor gör. Faktum är att endast en tredjedel av bysten ska doppas. Då undviker du för mycket färg i bysten, vilket kan leda till spill. En bra borste tar upp mycket färg ändå, så du behöver inte dyka hittills.

2. Skrapa bort färgen på kanten av hinken

Låt överflödig färg rinna i stället för att skrapa bort den kanten av rutan.

Här är många syndare - var inte en av dem! För att få ett bra resultat är det viktigt att ha tillräckligt med färg på borsten. Låt därför överflödig färg dräneras och vrid borsten runt ibland, så att färgen inte droppar. Dip du passar långt, sedan applicera mycket färg på borsten.

3. Man med torr pensel

Hydrater du borstar först kommer inte måla sugas ända fram till rötterna, vilket gör rengöringen enklare.

Om du använder en vattenlöslig färg, som är den vanligaste idag, ska du korsa färgborsten innan du målar. Doppa hela penseln i vatten eller spola den under kranen, så det blir blöt, gnugga runt i handen, och sedan visa sig överflödigt vatten på en vägg eller annan ren yta. När borsten är våta, suger det inte måla upp till roten, och det blir lättare att rengöra och du kommer inte torr spray i ögonen.

4. Börja in i ett hörn

Börja inte i hörnet när du vill måla listor, till exempel.

Många kommer automatiskt att börja med borsten i ett hörn när du målar remsor eller kanter på väggen. Problemet är att du snabbt kan få för mycket färg inuti hörnet, vilket blir svårt att distribuera bortom. Börja lite på väggen och slip inåt mot hörnet och titta tillbaka förbi där du började.

5. Säg aldrig det Nöjda

Det är bara för att inse att de första rockarna ofta inte är perfekta.

När du använder färg, är det lätt att fastna i små ojämnheter - att färgen inte är jämnt fördelad. Detta gäller speciellt för mjukare ytor. Då är det frestande att stryka och stryka tills du får det resultat du vill ha. Men du kan stå för evigt för evigt. Kunsten är att inse att den första kappan inte är perfekt. Låt det också torka och applicera päls två, och du kommer se färgen utjämna.

ADVERT

Mest populära