All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

5 Saker du aldrig ska använda tvättmedel för

1. Bilen

Om du är en av dem som föredrar att tvätta bilen med en vattenslang och en vattenkälla, se till att du använder rengöringsmedel avsedda för bil. Rengöringsmedel är för starkt och kan skada bilens färg.

2. Diskmedel

Du har slutat använda diskmedel eller diskmedel och tror att du kan använda tvättmedel i stället. Det låter som en bra lösning, men det är inte! Det är för bubbligt och det är inte bra för maskinen heller.

Användar du diskmedel?

3. Diskmedel i tvättmaskinen

Detsamma gäller tvättmaskinen som för diskmaskinen. Om du använder tvättmedel i tvättmaskinen kommer det att skumma för mycket och tvätten blir inte ren. För det första, eftersom tvätten inte är tillräckligt bra, och för det andra, eftersom den här typen av tvål inte är tillräckligt stark för att få tvätten ren.

4. På fönster, speglar och glasögon

På smidiga och transparenta ytor lämnar diskar fläckar och fläckar. Det kan nämnas att det finns oenigheter i rengöringsmiljön runt detta eftersom vissa fönsterrengöringsmedel innehåller tvättmedel. Med andra ord, var försiktig.

5. På tvätt som ska rengöras

Att ta bort en matplats med lite vatten och tvättmedel är ett smart sätt att förhindra att det blir fast, men använd inte det här tricket på dyra och exklusiva kläder. Skicka dem till professionell rengöring innan du gör mer skada än nytta.

ADVERT

Mest populära