All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

5 Saker du inte visste att du kunde fixa själv

Hitta din inre hand person

Ring alltid professionella. Men kanske ändå ...

Många små byten av hushållsapparater kan du gärna utan att ha gått till skolan i flera år. Här hittar du fem platser där du kan spara utgifter för rörmokare eller leksaker, om du sorterar dina miniatyrbilder och följer några enkla instruktioner. Det finns pengar att spara och själv att skörda!

Ingen av dessa reparationer kostar en förmögenhet i reservdelar. De mest krävande är verkligen att hitta vad du behöver. När du är klar är resten nästan som ett spel.

1. Byt duschventilen själv

Gör inte din dusch som den ska? Är vattnet kallt när det blir varmt eller plötsligt är det varmt? Det kan bero på att duschventilen som bestämmer värmefördelningen måste skickas.

Detta döljer sig bakom handtaget på armaturen. Hitta rätt modell i byggnaden eller på ett VVS-företag. Så, ändra bara din väg. Här är hur man gör:

Se också:

Hur växter för att övervintra inne

Sommaren är över, och det är angeläget att flytta in växter för att övervintra. Dessa tips leder dig till vinterförvaringen.

2. Byt matningen i en läckarkran.

En droppkran kan både vara irriterande som en kostnad och rent mentalt. Lyckligtvis är det absolut nödvändigt att de flesta ersätter felmatning i armaturen. Inmatningen kallas även kartusj eller patron på engelska.

Matningshastigheten varierar, men proceduren är densamma oavsett märke. Var noga med att stänga av vattnet innan du börjar. Så här tar du bort handtaget och ändrar kartan:

3. Byt ut fläktmotor i köksfläkt

Är du trött på att matlukt sprider sig i köket eftersom köksfläkten är bruten eller funktionsstörande? En underpresterande fläkt kan bero på en defekt motor. Du kan byta ut det själv!

Först måste du ta reda på var fanmotorn säljs, och sedan börjar jobbet. Var noga med att stänga av strömmen innan du börjar.

Lossa skyddslocken på fläktmotorn. Ta en bild av hur det ser ut, så du kommer ihåg var allt ska vara. Demontera sedan ledningarna och byt motorn. Så här gör du det:

Läs också:

7 fel du fixar i badrummet

Har du ett avlopp som luktar illa eller en toalett som strömmar? Ta tag i de små fel i badrummet innan problemen blir större och dyrare. Vår expert Roger ...

4. Byt dörrförpackning i läckagevätska

Droppar den från diskmaskinens dörr? Det är troligt att paketet är defekt. Köp nytt paket i rätt format, ta bort det gamla paketet och lägg det nytt.

Det finns ett litet märke i mitten av packningen och ett motsvarande märke i spåret i dörren där det kommer att placeras.Se till att dessa två matcher. Då får du paketet hela vägen. Så här:

5. Byt tätning i ugnsdörr

Hålls ugnen inte varm? Det kan bero på att packningen i dörren är sliten eller defekt. Koppla av - det finns ingen konst att byta ut.

Konsten kan dock hitta ett paket som passar. Om du har tur, släng bara den gamla och lägg en ny. Såsom:

Inpired att fixa fler saker? Här hittar du sju andra projekt du kan kasta över.

Vill du ha mer användbara tips och tricks för hem och trädgård? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Läs också:

Varför ska du välja konvektion snarare än en konventionell ugn

På jakt efter en ny härd och osäker på om att välja en öppen spis, vedspis, varmluftsugn eller en värmelagrande eldstad? Vi visar dig hur man ska ...

ADVERT

Mest populära