All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

5 Saker havregryn kan fixa - plus frukost

Fler sätt att använda havremjöl på

frukost bör helst gå snabbt och lägga en god grund för resten av dagen. För mycket havremjöl är lösningen, antingen i form av gröt, lösgryn eller kanske över natten havre . Havregryn har hög fiberhalt och innehåller lite socker.

Men varför begränsa dig till att använda havremjöl till frukost? Eller som mat, för den delen. Det finns många andra användningsområden för hud, hår och hus.

  • Läs också: 8 problem du kan lösa med salt.

Havremjöl kan till exempel snabbt bli en del av din skönhetsrutin: Finmalda korn innehåller många vitaminer, mineraler och fetter som din hud kommer att älska.

1. Ansiktsmask med havregryn

Du behöver

½ cup havregryn

½ kopp hett vatten

¼ cup honung

Metod:

Blanda ingredienserna i en matberedare och låt den svalna. Vik ansiktet och nackmaskan och låt det sitta i 10 minuter. Rengör med kallt vatten.

Havregryn innehåller saponin, vilket är ett ämne som rengör huden. Det är därför det fungerar som en ansiktsmask. Honungen bidrar också - det ger huden fukt och kan lugna irriterad hud. Honung + havregryn = bra match för ditt ansikte.

2. Havregryn i badet

Om du behöver lite extra omsorg en kväll, och badrummet är redan utnyttjas, så att du kan toppa härlig upplevelse genom att lägga till en kopp havregryn i badkaret. Din kropp kommer att dra nytta av rengöringseffekten, och huden blir utsökt och mjuk.

Havregryn har en positiv effekt på kliande hud. Så om din hud värker och är irriterad kan havremjöl hjälpa.

3. Havregryn i håret

Havregryn är också en billig väderkvarn för dem som inte har tid att duscha på morgonen. De kan också användas som torr schampo! Havregryn suger överflödigt fett, vilket gör håret mindre fet.

Men havregryn kan också vara mer än vacker hud och hår:

4. Ta bort olja med havregryn

Om du är bra på att laga mat och slösa olja på golvet måste du skynda dig för att hitta havremjölken. Häll dem på fläcken och torka bort den efter 5-10 minuter. Sedan skulle havregryn ha absorberat oljan och området är rent.

  • Läs också: 10 saker du kan rengöra med citron.

5. Havregryn mot solbränna hud

Om du går på en solupplevelse kan det vara en bra idé att packa lite havregryn. Det kommer att göra underverk för din hund om du är otur och får solbränna.

Vi vill hålla dig uppdaterad med fler tips och tricks - registrera dig för vårt nyhetsbrev!

ADVERT

Mest populära