All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

5 Smarta saker du kan använda äggskal i trädgården

Många trädgårdsmästare och trädgårdsmästare kastar inte äggskalet. Det är bara fantasin som begränsar användningen av äggskal och värdefulla näringsämnen till din trädgård.

Här är 5 skäl att aldrig kasta äggskal i papperskorgen.

1. Använd äggskal till groddar.

Använd kalcium i äggskalorna genom att använda skalen som små krukor för groddar. Ta hand om äggskal och kartong efter omelet äts. Fyll skinnet med mark och några frön, kartongen kan användas som hållare.

Gör ett litet hål i botten av äggskalet för dränering. När spiran har vuxit tillräckligt stor, flytta den till en kruka. Skalet kommer att lösa upp och ge ytterligare näring till marken.

  • Tricket som ALL trädgårdsmästare ska kunna

2. Ge din kompost ett steg.

Ge din kompostjuice och kraft med en blandning av äggskal, vatten och en sked vinäger. Sätt i allt i en mixer och häll blandningen över din kompost. Det kommer att ge extra kraft till komposten när du använder den i trädgården.

Läs också:

Vackra glasögon och blomgåvor

En vacker samling vackert glas och vackra blommor kan lysa upp även den mörkaste februaridagen. Vi ger dig inspiration.

3. Gör äggplantor och kaffekvarngödsel

Många växter, särskilt rosor, drar nytta av näringsämnen i äggskal. Samla därför på äggskal och krossa dem till ett fint pulver. Ta gärna dem i en plastpåse, så du behöver inte få äggskalpulver över hela huset.

Samla också på kaffekvarnen och blanda den med äggskalorna. Du kan strö blandningen runt växterna innan du vattnar dem.

  • Titelförsättningarna som du inte vill missa

4. Håll sniglar borta från plantorna

Varken brunskinnspikar eller andra sniglar som äggskal. Krossa äggskal så att det fortfarande finns skarpa kanter. Strö dem som ett staket runt plantorna för att hålla sniglarna borta.

För sniglarna blir det som att krypa över is. De kommer därför att stanna utanför "staketet" och äggskalet skyddar dina växter.

  • 7 saker vi inte visste att vi kunde göra med äggskal

5. Blanda äggskal i marken

Detta är en mycket enkel metod. Här behöver du bara lägga äggskalorna i marken där dina växter kommer att växa. Äggskalens storlek är inte så viktigt. De kommer naturligtvis att bryta ner i marken. Äggskal är rent kalcium, och är rent godis för jord och växter.

Källa: premediatedleftovers. com

Läs också:

Tid för att plantera inuti

Mars och april är bra månader att frö frön inomhus. Det kommer inte att vara mycket utrustning, och resultatet är värt ansträngningen.

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn.Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära