All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

5 Planering Tips för effektiv renovering

"tidspress" är en fras de flesta av oss känner väl. Vi har för mycket vi borde göra och för lite tid att göra det. Då kan det vara lätt att tro att renoveringen måste vänta. Men det tar inte lång tid att förnya ett rum med färg. Nyckeln är bra planering.

Med dessa tips kan du spara både tid och pengar:

1. Köp allt du behöver i förväg

Halva jobbet är i planeringen. Ta reda på anteckningsblock, penna och måttband!

Skriv ner allt du vet om du behöver för projektet, vare sig det är små eller stora saker. Det är inte bara den färg som måste köpas. Tänk på att du också behöver bra verktyg, omslag, maskeringstejp, stoppföremål och liknande. Du sparar både tid och pengar genom att handla i allt på en gång, istället för att ta små turer varje gång du kommer till något du har glömt. Att ha allt klart när du kommer igång går själva jobbet mycket snabbare.

2. Upptagningstester

Du vill måla några lösa skivor i de färger du tänker på innan du köper färg. Sedan kan du lägga dem upp mot väggen och se hur färgerna kommer att ligga i rummet.

Du sparar mycket tid och pengar på att testa färgen innan du köper många liter. Tänk på att färgen kommer att se annorlunda på din vägg än på ett litet färgprov. Du gör därför klokt i att försöka måla en del av väggen i den färg du funderar på, eller måla lösa plattor som kan flyttas runt. Då får du ett bättre intryck av hur färgen kommer att vara i rummet.

3. Beräkna hur mycket färg du behöver

Det är svårt att veta hur mycket färg du behöver. Regna ut det i förväg, så du behöver inte vara kvar med mycket färg som inte används.

Det är tråkigt att finna att du köpt för lite färg. Då måste du spendera tid i mitten av projektet för att gå på en ny shoppingresa och färgen torkar innan du återvänder. Det är inte heller en bra idé att köpa för mycket färg - så att du slösar onödigt. Därför bör du räkna ut hur mycket färg du behöver.

Om du måla väggarna i ett rum, mäta längden längs golvet på alla väggar först, och sätta ihop dem, så att du får den totala bredden. Då mäter du höjden under taket. Multiplicera den totala bredden med höjden för att få det totala arean att måla. Flera färgleverantörer har egna färgräknare online, där du kan ange mätningarna i rummet och ange hur mycket färg du behöver.

4. Förbered rum

Se till att rummet är rensat och rensat innan det startas. För färgen jobb att gå så snabbt som möjligt, alla möbler stående längs väggarna flyttat ut eller till mitten av rummet. Täck allt som finns kvar i rummet med plast.Lägg på omslaget på golvet.

5. Få gjort

När planeringen är slut och du är nöjd med färgjobbet är det en sista punkt som också är mycket viktig. Gör jobbet helt och städat rummet innan du använder det igen. Lämna inte delar av väggen obevakad eller lämna bitar av maskeringstejp som hänger på ramarna. Få gjort helt, så du behöver inte oroa dig för det.

Det faktiska jobbet går mycket lättare när allt är klart. När du väl valt färg, köp allt du behöver och rummet töms, börja bara!

ADVERT

Mest populära