All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

5 Häpnadsväckande fina saker du kan göra från röret

1 Skapa en modern adventkrans!

Källa: Trädgårds Klubb / Home Depot

Tänk att något så mekanismer som rör kan omvandlas till en gran jul dekoration! Här måste du rör i olika dimensioner, superlim, färg, två skåp rattar och en länk för att hänga kransen i.

Efter att skära upp rör av olika storlekar, , samlar du dem i ett fint mönster runt en stor konisk ull eller liknande (för att göra hålet mitt i kransen).

Markera med en penna där rören möts, och strykning av superlim där de fäster längs . Ta del av korridoren, limet torkar snabbt.

Borra hål i de två delarna där länken ska hänga. Hålen måste vara lika stora som skruvarna på de skåp som du valt ut. Fäst sedan länken till rören med muffinsna.

Läs också:

Bra råd för utemöbler underhåll

Här är några tips för att behålla utemöbler.

Måla kransen med sprayfärg. Använd också en häftklammer om du vill ha en extra hållbar dekoration. När färgen torkas och klar, kan du hänga upp kransen.

Dekorera dekorationen med, till exempel, julritningar. Skönheten i denna krans är att dekorationerna kan bytas ut efter säsongen!

Tips! Använd cirkelsåg eller baufil för att skära PVC-rören i mindre delar.

2 Fix är en tjusig vinställ

Källa: Martha Stewart

Se också:

Underhåll av plast trädgårdsmöbler

Det finns många effektiva rengöringsmedel för underhåll av plast trädgårdsmöbler.

Med denna metod kan du stava på hylla för ett vinställ. Du behöver ett 10 cm brett PVC-rör, skuren till bokhylla di. Du behöver också superlime, sandpapper, häftklammer och sprayfärg.

Stacka rören först för att kontrollera hur många platser du kan passa. Borsta kanterna jämnt med sandpapper. Måla först med häftämne, sedan med sprayfärg. Låt rören torka helt.

Välj var limet ska vara innan du klistrar dem med superlim. Du kan också använda extra starkt borrband så här för att fästa delarna tillsammans.

3 Skapa en smart skohylla

Källa: Home Stories A till Ö

Se också:

10 saker du kan göra från saker du aldrig använder

De flesta av oss har saker i lådor och skåp som används sällan eller aldrig, utan att nödvändigtvis vara skrot. Här är 10 idéer för vad du kan använda ...

Det här roliga skostativet är enkelt att göra och enkelt att placera. Du behöver 10 rör i 30 cm längd. Släpp alla skarpa kanter med fint sandpapper. Rören i bilden är målad med akrylfärg i ändarna, och sedan d ekket med förlusten av trycket av björkbark .

Du kan använda tapeten du vill, men se till att du inte klistra tapeter hela vägen runt röret - låt det vara igen luckor där man kan limma ihop rören med superlim.Om du klistrar in direkt på tapeten istället fungerar det inte lika bra.

4 Imponera med dessa vackra vaser

Källa: eHow Home

Dessa härliga metalliska vaser kommer ingen att tro att du har störd med rörrester. Här är PVC-rör av två tjocklekar, skuren i något olika längder. Det är bara trevligt om resultatet blir lite asymmetrisk , så ingen av rören behöver ha samma höjd. Rören är så spraybelagda med metallisk guldfärg.

Du kanske undrar hur man behåller blommorna fräscha i dessa hemlagade vaser? För det tjockaste, använd ett smalt, litet glas (t.ex. ett glas glas), medan den tunnaste kan använda ett reagensrör fyllt med vatten.

5 Bygg en praktisk pennhållare

Källa: Design av Studio C

Ett perfekt projekt för skrivbordet - eller för olika skruvar och muttrar i hobbyrummet. För att göra pennhållaren används rör i två olika tjocklekar skurna i 30 graders vinkel i ena änden.

Färga rören med häftklammer och sprayfärg - använd en färg som matchar ditt inre. Låt det torka väl.

Placera sedan rören på samma sätt som du vill ha dem. Markera med en penna innan du limar delarna med superlima. Placera sedan röret på en tjock kartong, dra och skär ut. Applicera lim på undersidan av rören och fäst pennhållaren i den mapp som nu bildar botten.

Om du vill ha lite mer detaljerad - och ha utrustningen för det - kan du skära i en spånskiva i stället för kartong. Måla det i samma färg som rören innan du klistrar botten till resten.

ADVERT

Mest populära