All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

4780, 4770, 4790, 1560

Det är Østfold, Vestfold och Agder län som fortfarande dominerar både omsättning och prisstopp på hyttmarknaden.

Förra året såldes 51 hytter på Hvaler, det högsta antalet i en enda kommun. För det andra följde Fredrikstad och Larvik.

Hittills i år är genomsnittspriset för stugor vid havet 2,2 miljoner kronor, en minskning med 6 procent jämfört med motsvarande period föregående år. Det är en minskning med 11,3 procent från samma period 2011, enligt fastighetsföreningens (Eff).

Fortfarande är hytterna fortfarande prissatta mycket höga på vissa ställen i landet. Klicka. Nej har Finn. nej för att förbereda en lista över postnummer med det högsta priset på hyttmarknaden.

Hög prisnivå

Fastighetsmäklare Jan Olav Birkenes i DNB Eiendom känner till hyttmarknaden i Sørlandet väl. I över 20 år har han arbetat som mäklare.

För tillfället har han en stuga till salu på bara 4780 Brekkestø som ligger på listan. Stugan är 50 kvadratmeter med enkel standard, men ligger på västra sidan av Justøya med utsikt över Blindleia. Prisavgiften är 3,9 miljoner kronor.

- Anledningen till den höga prisnivån bara för Brekkestø är att stora delar av Blindleia tillhör denna postnummer, säger han.

- Här är de stora, vackra, kostsamma stugorna och egenskaperna. Dessa ligger direkt vid vattnet med bryggeri och strandlinje, mitt i den vackra skärgården fortsätter Birkenes.

Men mycket försäljning har inte varit i år. Och prissättningen säger ingenting om hur mycket hytterna gick för. Birkenes har till exempel bara sålt en av totalt tre hytter för över priser.

CITY

KOD

GREVSKAPET

ASKING PRIS

1. Brekkestø

4780

Aust-Agder

8, 2 miljoner kronor

2. Høvåg

4770

Aust-Agder

7, 9 miljoner

3. Lillesand

4790

Aust-Agder

7 miljoner kronor

4. Larkollen

1560

Østfold

NOK 4, 8 miljoner

5. Kristiansand S

4639

Vest-Agder

4, 6 miljoner NOK

6. Sandefjord

3234

Vestfold

NOK 4, 37 miljoner

7. Sandefjord

3233

Vestfold

4, 35 miljoner NOK

8. Sökne

4640

Vest-Agder

NOK 4, 25 miljoner

9. Tjøme

3145

Vestfold

NOK 4, NOK 24 miljoner

10. Flekkerøy

4625

Vest-Agder

4, 0 miljoner

kabinen: De postnummer med den högsta genomsnittliga utgångspriset på Finn. Inte så långt i år. Återkallningskriteriet är minst 10 publicerade annonser på nuvarande postnummer. Källa: Sök. com

Tror på stabila priser

Fastighetsbranschen tror annars inte har den förväntade prisnedgången på bostadsmarknaden kommer att påverka stugan marknaden nämnvärt.

Mindre försäljningsstugor

Enligt statistik från Statistiska centralbyrån (SSB) var den i 3.kvartalet sålde tre procent färre stugor än samma period förra året.

omsattes nästan 2700 fritidshus på ägd mark, medan antalet bostäder på arrenderad mark uppgick till drygt 700.

Genomsnittligt pris per överföring av fritidshus på mark var 1, 4 miljoner euro, medan för fritidshus på arrenderad Tom var 1,3 miljoner kronor.

Enligt fastighetsföreningens (Eff) statistik finns också stagnation på bostadsmarknaden. Den nedåtgående trenden stärks i oktober och priserna har fallit med 1,5 procent sedan september.

-Hyttemarkedet har visat sig vara relativt litet påverkas av den positiva bostadsmarknaden under de senaste åren, och det finns tecken på att vi får samma effekt nu, säger VD Christian Dreyer Vammervold Real Estate Agency Association (EFF) till Hytteliv.

- Men det är uppenbart att en kallare bostadsmarknad kommer att påverka stugorna under en längre tid. Det är därför spännande att se utvecklingen framåt, fortsätter han.

På bostadsmarknaden finns inga oväntade postnummer i Oslo West-området som dominerar statistiken. Den genomsnittliga prisuppskattningen är mellan 10 och 16 miljoner kronor för de hetaste adresserna.

Postnummer 0286 på Bygdøy i Oslo-troner i topp med medeltal på 16, 2 miljoner kronor, enligt Finn. nr. Snarøya, Slemdal och Holmenkollen följer de närmaste platserna.

Sök. Nej, dock överför inte det faktiska försäljningspriset på enskilda varor eftersom det är upp till annonsörer om de vill att detta ska komma ut eller inte. - Inte alla vill ange vad hemmet eller stugan har sålts för. Av samma anledning säger vi ingenting om sänggåendet på enskilda föremål. Men vi märker ofta att mycket dyra bostäder är en regel på topplistorna, vilket innebär att flera av dem har varit ute länge, säger informationschef Lene Kallum i Finn. com

Se också:

Gas kylskåp satte eld på stugan

I denna stuga du får en närkontakt med bergen på 1100 meter över havet

Gunhild hack dream cabin sig

ADVERT

Mest populära