All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

400 GB DVD-brännare i vardagsrummet

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Personal finns det ingen tvekan i min bok för dem som kommer att kasta ut VHS-spelare: I Istället för en ren DVD-brännare rekommenderar jag att du köper en DVD-brännare med inbyggd hårddisk.

Förklaring är enkel: Vid bränning direkt på skivan, ta hand om en timmes inspelning av bästa kvalitet. För alla inspelningar över en timme måste du gå ner till kvalitet. Som jämförelse kan ägarna till de hårddiskbaserade modellerna njuta av många timmars inspelning i bästa kvalitet. Exakt hur länge kommer dock att bero på hårddiskens storlek, vilket på dagens marknad verkar börja från cirka 80 GB uppåt.

Så hur mycket disk behöver du verkligen?

Detta beror givetvis på hur mycket du brukar ta upp. Det är emellertid ingen tvekan om att Panasonic har satt en ny standard med denna 400 GB-version, som - så vitt vi vet - är den största hårddisken på en hårddiskinspelare någonsin.

Från 709 till 89 timmar

Inspelning längd varierar beroende på vilket läge du fotografera i olika lägen. XP (bäst kvalitets-), SP (Normal), LP (Long Play) och EP (Extra Long Play ), liksom FR eller flexibel inspelning.

I EP-läge kan du få upp till 709 timmars inspelning, men det ger dig också den fattigaste kvaliteten. Föreställ dig VHS-kvalitet och du förstår exakt vad vi menar. Det positiva är att även i de bästa kvalitetsläget (XP-läge) kan Breie dig med hela 89 timmars inspelning, som är ljusår före alla konkurrenter och bör ge ägarna ett stort nöjt leende.

Mer om kvaliteten på de olika inspelningslägena här.

Spelaren erbjuder också möjlighet att bränna direkt till DVD-skivor, och här hanterar spelaren både DVD-RAM och DVD-R-skivor. Men som nämnts här måste du gå ner till kvalitet på långa inspelningar.

Den bästa kvaliteten är inspelningstiden för en skiva 1 timme, medan du får 8 timmar i svagaste kvalitet. (Vissa DVD-RAM-skivor kan du spela in på båda sidor, så att du kan få dubbla inspelningstiden.) Värt att nämna är att spelaren Flexibel inspelningsläge, vilket garanterar att ge dig den bästa inspelningskvalitet från hur mycket utrymme du har tillgängligt på posten, mätt mot längden på det program du vill spela in.

Vi noterar också att spelaren är snabb när det gäller överföring från hårddisken (= HDD) till DVD. Inspelning sker med upp till 40 gånger normal hastighet till en DVD-RAM eller upp till 64 gånger normal DVD-R-hastighet.

Enligt Panasonic är kopiering en timmes hårddiskinspelning ungefär 56 sekunder, vilket är extremt bra. Men vi lyckades aldrig komma ner vid sådana tider, men då minsta inspelningen brändes på 1 timme och 15 minuter.I praktiken tog det mellan 5-10 minuter att kopiera en standardfilm, liksom nummer vi är nöjda med.

Är det lätt att använda?

Fotograferingsmöjligheterna är stora, men viktig i vår bok är huruvida spelaren är enkel i daglig användning, och inte minst att den har den anslutning vi förväntar oss för en spelare i detta prisklass.

Eftersom vi fick spelaren levererad utan manuell fick vi åtminstone bra möjligheter att testa användbarheten.

Bra fjärrkontroll ?? överblick menyer

Fjärrkontrollen är stor och utrustad med många knappar. Detta ligger verkligen lite i korten, eftersom spelaren har så många funktioner. Men eftersom knapparna är namngivna, är risken för fel minskad efter viss missbruk. Men vi saknar bakgrundsbelysningen på kontrollen. Detta hade utan tvekan varit en bestämd fördel för alla som gillar att krympa belysningen under sena filmkvällar. Vi noterar också att fjärrkontrollen är bra.

För användarvänlighet måste vi också nämna DVD-spelarens skärmmenyer. De kan vara lite vackrare att titta på, men åtminstone är de självförklarande. Exempelvis var inställningen av TV-kanaler och genomspelarens meny SETUP en helt intuitiv process.

Med Direct Navigator-knappen aktiveras till exempel huvudmenyn för alla inspelningar på hårddisken. Detta är mycket tydligt, eftersom du kan välja att se rörliga bilder (miniatyrbilder) av varje inspelning. Vi uppskattar också att du kan bestämma vilken rörlig bild du vill visa i menyn. Vill du ta lite tid här, kan du faktiskt spara en helt logisk bibliotek av innehåll på disken, vilket kan vara praktiskt för de minsta i familjen. De rörliga bilderna ska också vara en förbättring från tidigare Panasonic modeller och har också bland annat igen från Pioneer modell.

Om du vill ange och redigera de olika inspelningarna måste du ange en undermeny, logiskt nog kallas undermenyn som också tar dig rakt in i redigeringsalternativ förändras, radering och dela kapitel. Detta gick smidigt, även utan instruktioner, och med lite försök och fel blir det plötsligt en vardaglig affär.

Sammanfattningsvis Panasonic ljusår lättare att driva än sin konkurrent från Philips, och mycket av den logiska rekonstruktion som Pioneer deadlines med. Hittills ser det bra ut för Panasonic.

Klicka på länken nedan för att gå vidare i testet:

  • Om du vill spela i praktiken
  • Se bilder på artist och inspelningsprocessen
  • Sammanfattning och slutsats

ADVERT

Mest populära