All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

3 H - 100 års historia i väggarna

Som den största fitness kedja i centrala Norge måste 3T arbetar kontinuerligt för att behålla sin position. När de skulle etablera sitt trettonde centrum bestämde de sig för att göra något lite vanligt.

Ansågs i 15 år

3T i Ilsvika, Trondheim.

General Manager för 3T Real Estate, Morten Holck, hade en byggnad i åtanke i 15 år. Byggnaden, som ligger i Ilsvika, i Trondheim centrum, är till salu för 2014. Då var det en jätte ångturbin och en stor dieselenhet. Sedan 1914 har byggnaden fungerat som Trondheims reservkraftverk. 100 år efter köpte 3T-Eiendom den historiska byggnaden och började rekonstruktionen, vilket skulle resultera i ett nytt gym.

Stora utmaningar

- Det har varit stora utmaningar, men slutresultatet har varit helt fantastiskt, säger Holck.

Det är inte bara en ombyggnad av ett ångbad för ett modernt gym.

- Vi tog bort allt inomhus. Byggnaden återställdes och allting gick in igen. Vi installerade nya fönster, låt ny dränering, har ventilationssystem med kylning och låt golvvärme hela. Samtidigt har vi försökt upprätthålla byggnadens äkthet, säger Holck.

Modern: Samtidigt som den historiska byggnaden var bevarad, skulle centrumet också svara på moderna förväntningar. De ljusa väggarna tillsammans med den mörka mattan ger mottagningen ett modernt uttryck.

Historia i väggarna

Historisk karaktär: Källaren har väggarna i 100 års historia. Väggväggarna är bevarade, och endast dammbundna med ett taktak från Nordsjön efteråt. Detta ger rummet ett autentiskt och rustikt uttryck.

Detta visas i källaren, i mittets tvärsnitt. Här bevaras de 100 år gamla tegelväggarna, vilket ger ett rakt och rustikt uttryck. Betongen är endast dammbunden med en panellack, för att göra väggen tvättbar. På bottenvåningen i stora salen, sa byggnadens historia genom de stora, välvda fönster och tunga lyft kran i taket. Medan berättelsen bevaras är inredningen modern för att matcha dagens förväntningar.

Öppna: Den stora öppningen i taket ger källaren nödvändig ljus och luft och öppnar rummet.

Ljus: Många resurser användes på ljus när byggnaden renoverades. Utomhus och inomhus har belysningen fått extra uppmärksamhet.

Både väggar och golv återupplivades. Stora delar av väggarna var smutsiga och dåliga när 3T tog över. Därför användes en häftklammer i stora områden. Det ger samma effekt som färg, men tål mer och sitter bättre.

När det fanns ett nytt golv i storalen var det mycket att ta hänsyn till. Golvet ska ha bra ljudkvalitet och bra promenadkomfort, vara hållbar, lätt att rengöra och ha bra glidskydd. Valet föll på en Flotex matta från Forbo. Nu lever golvet också upp till dagens standarder.

Durable: Den mörka mattan från Forbo har god promenadkomfort, är hållbar och lätt att rengöra. Dessutom bidrar det till bra akustiska förhållanden i storalen, som är alfa och omega i det stora öppna utrymmet.

Färgad: När färger valdes var det viktigt att de matchade originalbyggnadens färger. De färgstarka möblerna står som en fin kontrast till den mörka mattan.

Grov yta: I spinnhallen var det en önskan att väggytorna skulle se grova ut. Därför användes grovt pergament från Nordsjön.

Rustikt: Trappan ner till källaren ställer stämningen för resten av rummet. Källaren har ett mycket unikt uttryck. Här är historia skrivet i väggarna.

Grov och färgrik: Färgglada kettlebells fungerar bra i den rustika källaren.

ADVERT

Mest populära