All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

3D också på golvet!

3D-filmer är populära idag. Den stora filmen "Avatar" och ett antal nya barnfilmer är bra exempel, men nu kan du också uppleva den spännande 3D-effekten inom husets fyra väggar - på golvet!

Den innovativa Floor Collection Trendtime 4 Design Colors från Storeys är en ny typ av 3D-effekt golv som passar in i ett trendigt vardagsrum, sovrum eller barnrum.

- Golvet är ett laminatgolv som är byggt med en HDF-kärna och en yta eftersom det är en 15 års garanti för bostadsanvändning och en 5 års garanti för användning i offentliga miljöer, säger Gjermund Kristiansen i Storeys.

Ny teknik

Golv är möjlig genom ChromaDepth-processen från American Paper Optics. Det är baserat på färgerna som bryts på olika nivåer av ett prisma. Speciella transparenta filmer gjorda av mikroskopiska prismer avleder ljusstrålen i en annan grad beroende på färgen. Sätt på ett förenklat sätt, bilder på en prismafilm kombineras med bilder på en vanlig transparent film. Som ett resultat uppväger båda bilderna mer eller mindre varandra beroende på färg. Hjärnan genererar sedan en rumsintryck från denna skillnad.

Fördelen med denna teknik är att du kan se ChromaDepth-bilder utan glasögon - utan att störa dubbletterna. Resultatet är väl värt att titta på.

- 3D-effekten uppnås genom att bära de klassiska 3D-glasögonen, men det betyder inte att du måste gå med dem hela tiden, säger Kristiansen. Golvet är även känsligt utan glasögon och passar in i en modern, ny stil, i ungdomsrummet eller i ett roligt barnrum.

ADVERT

Mest populära