All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

3000 Km i rickshaw

Den anhängiga många myter om Indien. En av de mest populära är skrämmande att det är världens tätst befolkade land. Det spelar ingen roll alls. De är inte en gång på topp 5; Indien är faktiskt på sjätte plats, efter Nederländerna.

Men när man tar hänsyn till att landet har 368 invånare per kvadratkilometer, och att Indien täcker ett område ungefär tio gånger så stor som Tyskland, finns det ingen tvekan om att ensamhet är indianer sista problemet.

Över 100 miljoner fordon

I det här landet finns det också mycket fordon. Inte alltför många i förhållande till befolkningen belopp visserligen finns det bara 22 registrerade fordon per 1000 invånare. Däremot kan vi säga att USA har 675 fordon per 1 000 invånare. Men ändå talar vi en anständig skara olika contraptions, faktiskt över 100 miljoner, doseras bortom ett vägnät som består mestadels av tvåfilig väg svag standard.

Trafiksäkerheten tolkas något annorlunda i Indien. Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

Trafikolyckor är varje dag, nära olyckor händer bokstavligen hela tiden - överallt. Det är med andra ord inte det land du vill ge sig ut i trafiken med motor historia åtminstone säkerställa vattenskotrar Ändå var det just Rune Gokstad och Øystein Bache gjorde i höst ...

Från brandbilar till rickshaw

-. Vi körde 3000 kilometer i en rickshaw. Turnén startade i Shillong i Indiens nordöstra, öster om Bangladesh och hamnade i Jaisalmer, helt på den västra sidan, förklarar Rune Gokstad.

Karene är inte främmande för långa resor i okända länder. Förra året hjulet en enorm Dodge brandbil från Norge till Ulaanbataar huvudstad Mongoliet, i en veldedighetsløp. Över 20 000 kilometer avancerades sedan genom några av de mest obehagliga områdena på planeten. Det måste dock sägas att rickshaw-utmaningen möjligen erbjuder ännu större risk.

Förra årets tour gick till Mongoliet i en gammal brandbil som ankomsten donerades till den lokala brandkåren i huvudstaden Ulaanbataar. Foto: Team Bach Stad / NRK mer

Var tvungen att köra som indierna

- Vi fick en liten chock på mycket början av resan. Det var mörkt och regn hällde ner när vi passerade utkanten av Shillong. Mörkning i Indien är helt enkelt dödlig. Efter den erfarenheten fick vi en ordentlig födelsedagspresent, säger Gokstad.

- En väg började förstå körstilen. Vi var helt enkelt tvungna att lära oss att köra som indianer. Ett försiktigt europeiskt körmönster passar inte in i en sådan kaotisk trafikbild.

Starten börjar och Kars första möte med indisk trafik väntar.Foto: Team Bachstad / NRK Visa mer

- Vad tycker du om levnadsstandarden?

- I början var det riktigt dåligt. Staterna Assam och Västra Bengalen hade tydligt de värsta vägarna. Men vi hade tur på det sättet att de värsta vägarna kom först på resan. När vi flyttat västerut blev standarden gradvis bättre och bättre.

Inte allt går enligt planerna ... Lyckligtvis finns det sällan långt från närmaste hjärtligt djup rickshaw färdigheter. Foto: Team Bachstad / NRK Visa mer

Bromsa aldrig och sväng samtidigt!

En rickshaw är en trehjuling med framhjul och två bakhjul drivna av en två- eller fyrtaktsmotor belägen mellan bakhjulen. På en bra dag, mer motorn 7 hk, tillräckligt för en maximal hastighet på 55 km / t utförsåkning och medvind. Loppet Gokstad och Bache deltog i var en välgörenhetsrunda kopplad till Cool Earth, en organisation som samlar pengar för att skydda regnskogsområdena. Flera så kallade Rickshaw Runs hålls varje år, men loppet från Shillong till Jaisalmer kommer att vara de mest varierande och spännande race.

Men hur kör man sådan primitiv doning över sådana avstånd?

- Du blir van vid allting, även rickshaw. Det var verkligen överraskande enkelt och enkelt att köra. Så länge du inte bromsar och svänger samtidigt. Då undrar du, säger Gokstad.

- Vi lyckades lyckligtvis undvika det, men många andra deltagare viftade. Vissa fick lättare skador, men efter vad vi vet slutfördes alla lag, utom en som valde att ta sig längs vägen.

Det handlar om vila när du kan, trots att komforten är så. Foto: Team Bachstad / NRK Visa mer

- Vad var den värsta erfarenheten?

- Jo, det är något läskigt religiöst om hur människor kör i allmänhet. De flesta tror på reinkarnation, så de kör bokstavligen med en slags döds önskan. Men bussarna var särskilt obehagliga att träffas i trafiken. De behöll i allmänhet mycket höga hastigheter och använder storleken för allt det är värt. Vid en tidpunkt träffade vi någon som fick slang. Då var vi inte så långa i hatten ... Lyckligtvis hade vi marginalerna på vår sida.

Om du gillar oss vill se Rune Gokstad och Øystein Bache passerar Indien över i en rickshaw dekorerad med en gigantisk norsk flagga, bara för att slå på NRK1 tisdag 29 januari och se "Team Bach Stad i Indien ".

Läs mer om programmet på Team Bachstads hemsida!

ADVERT

Mest populära