All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

3 Förutsättningar för en god målning fungerar

Som målarmästare och många års erfarenhet av färg tillverkarna vet Enrico Bastiani från Nordsjö en bra färg arbete från en dålig.

- Det finns tre saker som påverkar hur väl resultatet är: applikatorn och utför måla arbete, verktyg och färg. Det hjälper, till exempel om du är aldrig så smart och har den bästa färgen så länge verktyget är dåligt, säger han.

1. Verktyg

Ett bra verktyg är en av de tre avgörande faktorerna.

- Lägg till lite pengar på verktyget, som finns kvar för det. Jag svär även till Jordan penslar, säger Bastiani.

En bra borste / rulle lägger av precis rätt mängd färg för detta ändamål och ger en fin finish, samt vara ergonomiskt utformad för jobbet bör vara tilltalande för målare. Dessutom, om du har utrustningen i ordning, hittar du att jobbet är gjort snabbare.

2. Utövaren

Naturligtvis är personen som använder färgen en stor del av slutresultatet. Det handlar om att använda rätt teknik och procedur. Arbeta effektivt och systematiskt Med moderna vattentäta färger som torkar snabbt finns det inget utrymme för raster i mitten av jobbet.

Ska du måla en rulle, läs lite om hur det ska göras. Rätt teknik ger bästa möjliga resultat.

3. Färgen

Det finns en skillnad i färg, och det är en anledning till varför det finns så många olika sorter. Använd alltid färg för vad den är avsedd för. Även om en kvarvarande väggfärg kan passa en liten möbel, är det sällan en bra idé att använda den. Olika syften kräver olika målningar, och det finns skillnad i färgkvalitet. Fråga din färghandlare för att få en bra färg för ditt ändamål.

ADVERT

Mest populära