All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

280 Hk och fyrhjulsdrift i Golf VII

För tio år sedan var 280 hk och fyrhjulsdrift något du oftast hittat i street-registrerade rallybilar som Subaru Impreza WRX STi och Mitsubishi Lancer Evolution. Den svåraste sak du har med Golf-emblemet var en R32 med 240 hästkrafter (senare 250) från en tung och tung 3, 2-liters V6-motor. Resultatet var en relativt snabb, men genial konus tack vare sin vikt över 1500 kilo. Det hade med andra ord inget att göra med de japanska rallyraketterna.

På testbilen kan du se en grov främre läpp och större luftintag. Foto: Lehmann Foto Syndication mer

Det hela förändrats 2009, då de lanserade Golf R med 270 hk i ett paket som väger 100 kg mindre än R32. Nittionio hundra försvann plötsligt på ungefär fem och en halv sekund, vilket i gott norska kan kallas grisefort. I dagens alltmer miljöorienterade billiv var det förmodligen många som trodde att den tidigare R skulle vara den sista golfen med sådana GTI-krosskrafter. Men neida.

Här kan du se "normal" Golf VII som nyligen visades i Berlin ...

Foto: Lehmann Foto Syndication mer

Så vad gör vi verkligen om bilen på bilderna? Som vanligt när det gäller att spionera bilder, väldigt lite. Men några intressanta nummer har läckt ut: Det kommer att ha minst 280 hästkrafter, fyrhjulsdrift (självklart) och en blixtlös DSG-box. Regn med 0-100 brunn ner den femte och ökända stången på hastighetsspärren vid 250 km / h.

Foto: Lehmann Photo Syndication Visa mer

ADVERT

Mest populära