All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

220. 000 Norska familjer har en start

Att köpa ditt eget hem är den största investeringen som de flesta av oss gör i livet. Men det är inte bara det som är utmanande i köp-och försäljningsögonblicket. Även i den egentliga ägandeperioden kan boende i egna bostäder vara en stor utmaning, vare sig i form av stora underhållskostnader eller förändrade skatteregler.

Skulle det inte vara bra för någon som höll dig i handen när du behövde det?

Den goda nyheten är att det är fullt möjligt.

Huseiers Landsforbund arbetar aktivt för att behålla den norska modellen, där 84 procent av oss äger vårt eget hem. Det innebär att de har specialiserat sig på att vara medlemmens högra sida både före, under och efter ett heminköp.

Se även: husägare gå till strid mot dyra lån

Se också:

4 tecken på att du behöver för att måla hus

Det är inte alltid lätt att veta när det är dags att måla house. Men det finns vissa tecken på att du kan leta efter att veta om du ska ta tag i rollern ...

Experter på allt levande att göra

- Vad är det Huseiernes Riksförbundet kan hjälpa dig med?

- Med över 220 000 medlemmar är Huseiernes Landsforbund Norges största privata konsumentorganisation när det gäller bostadsrelaterade frågor. Och all den expertis vi har byggt upp kommer naturligtvis våra medlemmar för gott, säger Anders Leisner - advokat och chef för medlem rådgivning Huseiernes Landsforbund.

- Genom att ge våra medlemmar fri finansiell, konstruktion eller juridisk rådgivning har vi ett unikt erbjudande som används allmänt, säger Leisner.

Anders Leisner i Husägarnas Förening.

Läs också:

Bakgrundsblandning med blunt ljud

Vem sa bra ljud måste vara synligt? Med modern vägghögtalare kan få äkta hifi-ljud samtidigt som vardagsrummet utan lådor och ledningar ...

Over 60 000 samtal per år

- Varje dag har vi medarbetare som svarar på bostadsrelaterade frågor på telefon mellan 09 och 16:00 och att detta är en mycket populär tjänst bland våra 220 000 medlemmar är det ingen tvekan. På de mest trafikerade dagar vi få upp till 200 förfrågningar, så årsbasis svar vi på cirka 60 000 förfrågningar från våra medlemmar, säger Leisner.

- Imponerande. Hur lyckas du att reagera så mycket?

- Det finns många teman som går igen. Med vår långa erfarenhet och kompetens gör att vi har möjlighet att ge tydliga och specifika råd, även på sådana frågor medlemmar uppfattas som stora och viktiga frågor, säger Leisner.

- Har du några exempel på klassiska frågor från medlemmarna?

- Medlemmar som hyr ut handlar om hur man hanterar hyresfall och regler för uthyrning. Det här är ett möte med oss. Vi får också mycket många frågor om köp och försäljning, och det inkluderar skattefrågor, eller vad betalar för arv, vilja och generationsförändringar i allmänhet.

Många medlemmar överväger också att expandera sina befintliga bostäder eller vill bygga nya. Då kommer det ofta att finnas frågor om tillstånd och ansökningar till allmänheten, eventuellt bra råd om du upplever enighet eller rädsla för en tvist med din entreprenör, fortsätter advokaten.

Läs också:

Ventilation - frisk luft i hemmet

Vi tillbringar större delen av vår tid inomhus i Norge, mest omkring 90% av våra liv. Därför inomhusmiljön den viktigaste miljön för ...

- En av de viktigaste sakerna vi gör är tillräckligt dock att överväga om vår medlem har faktiskt ett verkligt problem, för att inte tala om de ska gå vidare med det, säger Leisner.

- Ett bra exempel här är närliggande angelägenheter. Ofta är det bäst för alla parter att förhindra en konflikt att eskalera, och vi kommer att kunna hjälpa till med en neutral bedömning.

- Och så hjälper vi inte bara individer. Huseiers Landsforbund har mer än 4 500 fackförbund och bostadsföreningar som medlemmar, och deras styrelseledamöter använder naturligtvis rådgivningstjänsten på ett flitigt sätt. Ämnen som går här är ofta frågor om vem som ska betala när något bryter ner, inte minst reglerna för uthyrning och hyra.

Intresserad? Bli medlem av Huseier Landsforbund för endast 490 kr per år!

- Men alla frågor kan inte besvaras per telefon?

- Nej, inte allt. I större och mer komplicerade fall får du fortfarande upp till en timmes gratis assistans per år, vilket besvaras av våra åtta fasta advokater, säger Leisner.

- Här finns ett skriftligt uttalande, där vi går igenom de dokument och papper innan vi ge medlemmarna ett konkret råd om huruvida de ska gå vidare med fallet, eller om de har något fall och bör avbryta.

- Förutom denna timme debiterar vi 1 500 per timme. Om det är en fråga som vi inte har möjlighet att följa upp, kommer vi också att kunna visa medlemmen av en av våra samarbetsjurister som är utspridda över hela landet. Då är det värt att notera att vårt samarbete jurister ger en halvtimmes gratis hjälp, förutom alla våra medlemmar får 20 procent rabatt på sin ordinarie timtaxa, säger Leisner.

Free kontrakt på flera språk

- Det är bra att vi kan hjälpa våra medlemmar när något har gått fel, men det bästa är att undvika allt går snett i första hand. Då kan ett avtal som beskriver partiets uppgifter och rättigheter vara bra och som medlem har du tillgång till ett brett utbud av gratis kontrakt ", säger Leisner.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE alla kontrakt MEDLEMMAR få gratis

- Förutsättningen för ett kontrakt för att arbeta, är dock att alla parter verkligen förstå vad de skriver på. Vi är därför stolta att erbjuda hyrakontakter på flera språk, avslutar Leisner.

nyfiken? Läs mer om fördelarna med att vara medlem i Huseiers Landsforbund här!

Vill du ha fler tips om hem och trädgård? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära