All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

218 Miljoner bort!

Sedan den 1 februari i år, har pris antydningar norska hem minskat med så mycket som 218 miljoner.

Det visar siffror från bostadsbolaget Boliga. nr. Webbplatsen samlar prisinformation från de största bostadsportalerna som Finn. nej och zett. nej, samt från fastighetsmäklare.

Prisnedgången låter dramatisk, men ger bara en bild av prisutvecklingen, och inte vad husen faktiskt säljs för.

Hittills i månaden har det totala prisfallet varit cirka 281 miljoner kronor. Samtidigt har vissa bostäder ökat i värde och värdet av de reviderade prisuppskattningarna var över 63 miljoner kronor.

Prisökningar minus prisnedgången visar således ett negativt fall på cirka 218 miljoner kronor.

Ledaren i den norska fastighetsföreningen säger att han har svårt att kommentera siffrorna sedan bolaget. nej är en relativt ny hemsida.

- Vi vill se längre rader innan vi kommenterar numren, säger Dreyer till DinSide.

DinSide: Men märker du att säljare har sänkt sina förväntningar på vad de kan få för sina hem?

- Vi ser att försäljningen i större utsträckning är mer mottagliga för att justera priserna än vad de var 2008. Men vi har en positiv stämning på bostadsmarknaden, med en bra balans mellan tillgång och efterfrågan, säger Dreyer.

Hur mycket är ditt hem värd?

Kolla här!

Pilar upp i januari

I januari steg huspriserna, och för första gången i flera månader. Men trots en bra början på marknadens år, rekommenderade fastighetsmäklare inte att studsa champagne korrekt ännu.

- Detta är ingen friskintyg på bostadsmarknaden, den finansiella krisen är förbryllande att göra det, säger Dreyer när siffrorna presenterades.

- Det finns många positiva faktorer, men den höga osäkerheten om arbetslösheten minskar. Därför tror jag att vi ska se en marknad som går upp och ner, sa Dreyer till DinSide vid den tiden.

Statistik Norge: Så mycket kommer priserna att falla

miljard borta

Nedgången i priserna i Norge verkligen sätta i perspektiv om vi jämför oss med danskarna. Prissättningen för våra kära grannar har fallit kraftigt under den senaste månaden. Det ligger nära 1, 13 miljarder kronor från marknaden. Detta enligt den danska versionen av Boliga.

Siffror från Realkredit Danmark visar att de danska bostadspriserna sedan toppet tredje kvartalet 2006 har fallit med i genomsnitt 544. 000 norska kronor. Priserna för enfamiljshus har minskat med 319 000 kronor i genomsnitt. Enligt den danska tidningen Børsen.

Egen eller hyra?

ADVERT

Mest populära