All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

2, 25 Procent intresse!

torsdag skrev DinSide om låna hastighet av 2, 55 procent av DinBank. Detta är inte ett erbjudande som passar alla. Du behöver bara 50 procent finansiering, och fastigheten måste vara fristående. Men om du kvalificerar detta är ett freaky pris, även med en effektiv takt på 2. 58 procent. På Finansportalen topp fem på hypotekslån just nu 2 991 procent effektiv ränta, från samma bank, 60 procent LTV.

Hur mycket behöver du låna? Kontrollera vad din bostad är värd

ner till 2, här är 25 procent

inte den enda super lån du kan dregla på semester. I statspensionsfonden utfärdar de nu en lånefrekvens från 1 september till 2, 25 procent (nominell ränta)! En halv miljon nordmän kan bli kunder här, och sedan njuta av en minskning från låg 2,75 procent.

Du kan beräkna den effektiva räntan

- Använd gärna sommarlovet för att flytta hela eller delar av ditt lån till oss. Det är en bra investering - och lättare än många tror, ​​säger Lånschef Mette Ystebø Hagen i Statens pensionsfond.

Kan du få ett lån här?

Alla statliga anställda som betalar två procent av sin lön till National Pension Fund är medlemmar här. Pensionsfonden har 295 000 aktiva medlemmar och 237 000 medlemmar som är pensionärer. Alla dessa kan ansöka om lån här, men endast sex procent av medlemmarna använder sig av detta gynnsamma erbjudande. Detta trots att de under perioden 2004-2008 har haft möjlighet att få cirka en procent lägre räntesatser jämfört med andra bankerbjudanden. Jämförelsen baseras på bankernas systematiska rapportering av utlåningsräntor till SSB.

Mer om hur man får lån från statens pensionsfond

Men det finns begränsningar

Hittills låter denna strålande. Men det finns några begränsningar. Du kan inte låna mer än 1, 5 miljoner kronor. Om du är två medlemmar kan du låna 3 miljoner. Om beloppet inte är tillräckligt högt måste du ha delfinansiering i en annan bank, vilket är fullt möjligt. Men då måste du räkna med om det lönar sig och undersöka om banken är intresserad.

Här är din bästa bank i sommar

ADVERT

Mest populära