All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

16 Tips för hemhandlare

8 TIPS FÖR DIG ATT KÖP

1. Håll ekonomin i ordning

Tänk på den prisram du kan leva med till och med till normala räntor. Kontrollera vilken finansiering du behöver och att du faktiskt får det. Be en fastighetsmäklare / mäklare / advokat för råd och en värdering av det hem du har.

2. Lägg en prislapp och håll fast vid det

Vilka bostäder har du råd inom prisramen och vad är ditt behov? Att njuta av ett objekt är viktigt, men blir inte mer kär i plats och detaljer än valet görs inom prisramen och att objektet också fungerar enligt behov.

3. Ta reda på var du vill bo

Var galen här. Du kan njuta av andra ställen än du först tänker. Om du har en relativt snäv prisram kan du få mer värde i mindre populära och trendiga områden. Vilken rese- / restid är du och din familj villig att ha till / från arbete / aktiviteter?

Läs också:

Semester i Marocko

Flera väljer ett fritidshus i Marocko - ett land med gott klimat och trevliga levnadskostnader. Vi på Villa har besökt två nordmän som har köpt riad i Marrakech ...

4. Var väl förberedd

Bekanta dig med erbjudanden inom din prisram / önskan / behov och inom de områden du väljer att se framåt. Gå in i finnen. nej eller någon annanstans, både för att orientera dig i allmänhet och framför en vy. Läs hela annonsen och be om ett prospekt, statusrapport / kurs och eventuell ytterligare information du kan inte hitta svar innan du går till visning.

5. Köpa fastighet via fastighetsmäklare

Privatförsäljare har per definition egenintresse att sälja till högsta pris och är inte bundna av samma strikta försäljningsregler som en fastighetsmäklare är. Om du väljer att överväga en hemgjord privat egendom, måste du kolla mycket mer. Under alla omständigheter bör avvecklingen göras genom en fastighetsmäklare eller en advokat.

6. Gå på flera visningar

Ta alltid det första intrycket och lära känna objektet, fortsätt nästa men helst med en professionell eller en vän du känner är välinriktad i ditt hem. Fråga mäklaren / ägaren om allt du är i tvivel om. Glömde du något? Ringa upp efter vyn.

Läs också:

Dra åt lamptipsen

När skymningen tar över dagsljuset, är det en lampa som skapar atmosfär och atmosfär i hemmet. Men korrekt belysning kräver insikt.

7. Gör bud när du är helt säker.

Som regel finns det fler personer som är intresserade av samma hem och du, och är beredda att andra har en mer finansiell ram än dig. Det får bli besviken om du inte står upp inom dina gränser. Ge aldrig bud, du är inte säker på att kunna finansiera eftersom anbudet är bindande.

8. Kontrollera inköpsavtalet noggrant.

När du accepterar ditt bud, köps det. Grattis, du har passerat de sju första portarna korrekt! Följande kontakt bekräftar avtalet ingått. Läs kontraktet väl och fråga fastighetsmäklaren om du är i tvivel om några av punkterna eller andra problem som rör bostadsinköp.

Läs också:

Dålig skadedjur

Råttor, möss och andra skadedjur är ansvariga för skador som en husägare kan få allvarliga finansiella konsekvenser. Men det finns råd om pesten.

8 TIPS FÖR DIG ATT VÄLJA

1. Välj inte första och bästa mäklare

Hämta erbjudanden från flera fastighetsbyråer. Tänk kvalitet när du väljer en fastighetsmäklare, inte bara ett pris.

2. Ange krav för mäklaren

Fråga mäklaren om hur han eller hon avser att fortsätta för att få bästa pris för ditt hem. Vilken strategi planerar han / hon att använda?

3 Välj betalningsformulär

Hämta information om olika betalningssätt: provision, fast pris, timpris eller en kombination av dessa.

4. Kontrakt ingått gäller

Läs kontraktet innan du undertecknar det här - det finns ingen "deadline" när du går in i fastighetsuppdrag.

5. Ge korrekt information

Det är viktigt att du ger fastighetsmäklaren detaljerade uppgifter om fastigheten så att mäklaren kan vidarebefordra relevant information till köparen.

6. Glöm inte dina skyldigheter.

Som säljare känner du vanligtvis fastigheten till bäst. Det är därför viktigt att du läser försäljningsuppdraget noga innan det distribueras. Om felaktig information ges eller information om fastigheten hålls med ett lager på handeln, kan du vara ansvarig för detta för köparen.

7. Budakseptept är bindande.

Ett överenskommelse har ingåtts om försäljning / köp av fastigheter i Norge.

8. Lär vad som är sant> 999> Den norska fastighetsmäklareföreningen har utarbetat broschyren "Information till köpare och säljare av bostäder och fritidshus" som finns via mäklare MNEF. Här hittar du mer detaljerad information om köp och försäljning av fastigheter i Norge.

ADVERT

Mest populära