All egendom: trädgård, kök, inredning >> Kök

14 Knep som håller grönsakerna fräscha längre

1. Lägg en bit kökspapper i påse med sallad.

Om du lägger papper från köksrullen i salladspåse, absorberar den fukt som finns i påsen. På så sätt undviker du salladen att bli dålig.

2. Håll bananerna ihop.

Många av misstag separerar bananerna när de lagras. Om du håller dina banor i kluster, som de ursprungligen kommer från naturen, kommer de att undvika att bli brun.

  • Och du kommer bli av med bananflugorna

3. Lägg till ett äpple med potatiserna

Epler producerar en gas som kallas eten, vilket påverkar potatisen för att hålla dem friska och fasta. Äpplen kan därmed förlänga potatisens liv under flera veckor!

4 ... men förvara inte äpplen med andra grönsaker

Medan etylengas från äpplen är bra för potatisen är det inte bra för andra grönsaker. Håll sedan äpplen i påsar eller i en fruktskål.

5. Tvätta bär i vinäger

Du kan förlänga bärarnas liv genom att spola dem i en kopp vinäger och tre koppar vatten innan du placerar dem i kylskåpet. På så sätt dödar du bakterierna som orsakar att bären formas.

  • Så här gör du för exotiska exotiska frukter i fönsterluckan

6. Förvara inte tomater i kylskåpet.

Håll tomaten i kylskåpet och döda den goda smaken. Om du vill ha ut det mesta av dina tomater, håll dem i en skål på köksbordet.

7. Förvara selleri i silverpapper

Om du förvarar selleri i silverpapper, håll det på längre tid. Med silverpapper håller selleriet skarpt och friskt under en lång tid.

8. Rör örterna som om de var buketter.

För att undvika mjuk och brun rester av örter, förvara dem i ett glas vatten i fönsterbrädan. På så sätt blir de fräscha längre.

9. Tvätta örterna i olivolja när de blir dåliga.

När örterna börjar bli övermodiga, kan du enkelt lagra dem i en kruka och tillsätt sedan olivolja. På så sätt kan de överleva i flera månader.

10. Förvara svamp i en papperspåse

Om du lagrar svamp i en papperspåse, håller de mycket längre. Fukt leder till den svaga konsistensen av svampen, som de flesta kommer att undvika.

Därför är en papperspåse lysande eftersom den absorberar överskott av fukt.

Om du upplever att svampen blir för torr kan du ge dem ett bad i diskbänken och du ser dem fasta fasta.

11. Lämna avokado-mogen vid rumstemperatur

Om du sparar på en halv avokado bör du spara den med stenen på övervåningen. (Foto: Pixabay)

Många lagrar avokado i kylskåpet, men du borde verkligen vänta tills avokado har mognat perfekt. Om du bara använder hälften av avokado, borde du låta stenen sitta i den del du inte kommer att använda, eftersom avokadoen håller mycket längre när stenen är i.

Anledningen sägs nämligen vara avokado därför tror att det fortfarande är hela och halva delen har stannat fortfarande färskt och grönt. Du kan också klämma lite citron över avokado för att ytterligare förlänga livslängden.

Här kan du läsa mer om att avokado blir brun.

12. Förvara lamporna i tights

Om du har några gamla nylonstrumpor, kan du använda dem för att lagra lök. Slå en knut mellan varje lök och häng dem på en mörk och sval plats.

13. Håll russin i lufttäta påsar

Syre orsakar russin att bli hård och torr. Förvara dem i påsar där all luft pressas ut. På det sättet håller de sig fräscha och mjuka.

Visste du att du kan dammsuga mat utan egen maskin?

14. Tillsätt salladen till ett glasbad innan du serverar

Älskar du också skarp och färsk sallad? Om ja, separera salladsbladen från varandra och sätt dem i en skål eller liknar kallt vatten eller ännu bättre isbitar.

På så sätt lockar salongen ny fuktighet och blir ännu snabbare och fräsch!

Få mer smarta tips - anmäla dig till vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära