All egendom: trädgård, kök, inredning >> Kök

14 Tricks som förbättrar din matlagning

Matlagning är inte alltid så som du planerade ... Ibland är det bara ett litet knep mellan misslyckande och framgång. Här är 14 smarta tips som gör din matlagning lite professionell, oavsett om ditt mål är att laga den perfekta biffen eller ge kaffet lite extra smak.

14 tips för bättre matlagning

1. Lägg till rålök i vatten

Om du tycker att rålök smakar lite för stark kan du sätta looparna eller ringarna i lite kallt vatten. Det extraherar sulfaterna och tar bort någon av skärpan. Efteråt kan du säkert använda lök som ett tillbehör till maten.

  • Läs också: 15 köksrätter du borde lära dig.

2. Spice kaffe

Lite salt och kanel kan göra underverk för ditt kaffe! Tillsätt lite av båda till kaffepulvret innan du bryter kaffet: Saltet gör kaffet mindre bittrat och kaneln ger en god smak. Det finns inte mycket salt tillgängligt, och kanel bidrar till din smak och njutning.

Läs också:

Här är hur man bäst rengöra gatstenar

har du fläckar eller mossa på stenläggningen? Så här blir du av med det.

3. Använd buljong istället för vatten

Skulle du koka ris, bulgur, quinoa eller liknande, är det en bra idé att använda buljong eller fond istället för rent vatten. Det ger domstolen mer smak och djup.

  • Läs också: Därför bör du aldrig hälla ut pastaen.

4. Salt Juicy Vegetables

Om du gör en sallad och använder saftiga grönsaker som tomat, paprika och lök, kanske du vill salta dem innan du blandar dem i salladen. Inte så mycket för smakens skull, men för att extrahera överflödig vätska. Sedan blir salladen skarp istället för våt och avslappnad. Ta hand om mängden salt!

  • Läs också: Så här skär du frukt och grönsaker korrekt.

5. Salt i konditorivaror

Vid bakning är det alltid smart att lägga till en nypa salt, även om du bakar en tårta eller andra söta bakverk. Det finns inte mycket att göra, bara en liten halv tesked per portion. Använd den salt typ du gillar bäst.

Läs också:

Peppar konserverar test

Vi har testat 7 pepparbehållare och fann två perfekta.

6. Använd jordnötssmör eller senap i såser och grytor

Båda senap och jordnötssmör kan lägga till extra smak för både såser, grytor och grytor. Jordnötssmör ger också lite tjockare konsistens till grytan. Naturligtvis passar smaken rätten, men du kan alltid smaka på rätt mängd och kombinationsmöjligheter.

7. Använd balsamvinäger

Balsamvinäger är utsökt i många sammanhang: Doppa lite balsamico på färska jordgubbar, stekt grönsaker eller kanske speciella nudlar - det ger en extra smak till smaken!

8. Använd brusselsprutor i hamburgarna

När du gör hemlagad burger, överväg att lägga till en liten brusselsprut till köttet.Det hjälper hamburgarna att bli saftiga, hålla formen och ge dem en skarp korv på rätt sätt.

Läs också:

10 saker du alltid undrat på katter

Varför är katten alltid på mina fötter? Varför är katten livräddade gurkor? Och varför katter kullen saker? Det och mycket annat får du svaret här!

9. Bruna köttet korrekt.

Om du vill bruna ett nötkött, hacka eller liknande, bör du först klä upp köttet med lite kökspapper och salta det. Nästa steg är att se till att pannan inte är för full. Använd en stål- eller gjutjärnspanna och kom ihåg att det kommer att bli ordentligt varmt innan du placerar steket.

10. Använd vodka i betalda

Vodka fungerar för mycket mer än drycker - till exempel att göra en galen betald! Vodka består av 60 procent vatten och 40 procent etanol, så du kan lägga till mer vätska till degen, vilket gör det lättare att arbeta med. Om du bara använder vatten kan degen bli klibbig.

Alkoholen förångas när degen är stekt, så vodka-osten försvinner, medan bakningen blir utsökt fläckig och lätt.

11. Använd kalla ingredienser för wienskbröd och liknande.

Vill du laga croissanter, bakverk eller andra bakverk där färdigvaran ska vara mjukare och fläckig? Tänk på att ingredienserna ska vara kalla! Det gäller smör, mjöl, socker och vatten i receptet. Då blir resultatet ännu bättre.

Krydda köttet med grovt salt innan du lagar mat. Foto: Getty Images.

12. Få en krispig yta på biffen

Blodiga biffar smakar extra bra om de har en krispig yta. Du kan uppnå detta genom att salta köttet innan du lagar matet. Använd alltid en grovare salttyp, eftersom du riskerar från saltt kött med den finaste typen. Låt köttet dra i en timme per 2, 5 cm. Det vill säga, om biffen är 2, 5 cm tjock, borde den dra i en timme.

När köttet har dragit, torka saltet för att passa din smak. Fyll bifftorka med en torrull. Och då är det bara att steka på hög värme.

13. Håll bladet skarpt.

Skarpa blad måste rengöras och lagras korrekt för att bibehålla skärpan. De ska alltid tvättas för hand, lägg aldrig våt länge och bör helst lagras i ett träblock snarare än i lådan. Dessutom är det en bra idé att använda en tredelad, mindre hård för kniven.

  • Läs också: Därför bör du tvätta hand.

14. Temperering av plattorna

Om du serverar något varmt eller kallt, kan det vara värt att matcha tallrikens temperatur så med skålen. Om det är en het skål kan skålen vara varm och om skålen är kall kan du först placera disken i kylskåpet. På så sätt håller maten temperaturen och dina gäster får bästa möjliga middagsupplevelse.

Vill du ha fler knep och tips som gör vardagen lite bättre? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Källa: Buzzfeed.

ADVERT

Mest populära