All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

12 Enkla tips för att göra det varmare inomhus

Nu när temperaturen sjunker verkligen ner i källaren och alla paket i stora jackor, halsdukar och skor kommer hem vara det säkraste och varmaste platsen från det kalla vädret.

Då är det ganska tråkigt att det drar lite i trappan eller att golvet i vardagsrummet alltid fryser.

När huset heter

har vi pratat med två energivådare som dagligen pratar om telefoner från frustrerade husägare. Frågan är som regel samma: Varför är det så kallt i mitt hus? Hur kan jag spara ström? Hur får jag det varmare?

Här är din bästa råd om hur du får ett varmare hus på det enklaste sättet.

1. Hus ventiler

Folke Pettersen, energirådgivare till Entel AS rekommenderar först och främst att du tar ett varv runt huset för att sätta alla ventiler bostäder på glänt. På sommaren är det vanligt att stänga dessa hela vägen upp och att det därför är en typisk öppning att glömma. Pettersen förklarar att det ofta är orsaken till att det är kallt i hemmet.

Läs också:

Test: Google Wifi

Leda på dåligt internet? Vi och. Glädjen var därför stor när vi anslöt Googles nya nätverksbaserade nätverksförstärkare.

2. Stäng spjället

Det är lätt att glömma att öppna spisar har en öppning rakt ut, och att det därför är viktigt att stänga spjället (ventil) så snart det blir kallt. Pettersen förklarar att värmen kommer att stiga på grund av flytkraft. Också, kom ihåg att öppna den när du ska skjuta igen!

3. Att veta

Det är inte alltid lätt att veta var man ska leta efter ryttaren att flytta och svalna luften. Så vet - hela året - där det är kallt och var du fryser mest. Är det i vardagsrummet? Är det en vägg i synnerhet, eller är golvet alltid kallt?

- Människor tenderar att glömma vad de ska ändra när tiden för renovering kommer, förklarar Pettersen.

Foto: Getty Images

Läs också:

Har du något av dessa saker hemma? De kan vara farliga!

Många produkter återkallas eftersom de kan vara direkt farliga att använda. Kontrollera om du har sådana fall på den här översiktslistan.

4. Varmt och kallt rum

Trond Paasche, Energitekniker Enova, rekommenderar inget annat än att stänga dörrarna i huset. Vissa rum, till exempel sovrum och förråd, är ofta kallare än de andra rummen i huset, så håll dörren till de kalla zonerna stängd.

5. Rengör värmepumpen

Genom att dammsuga filtret en gång i månaden, fungerar värmepumpen optimalt mycket längre. Det finns många som inte ens inser det, men det är väldigt lätt att rengöra värmepumpen, säger Pettersen.

6. Drop T-shirt

Detta är kanske öppen, men Paasche säger att en överraskande antal klagomål över låga temperaturer hemma, medan de inte har mer än ett par shorts och t-shirt.

- La boblejakka ligger och hitta ett par bra strumpor eller tofflor för att hålla varma.

Läs också:

För att ta bort dagg effektivt från Bilruter

Dagg på bilrutor kan variera från irriterande till livshotande. Lyckligtvis finns det ett knep som ger dig tråkiga fönster på några sekunder.

7. Kom ihåg ytterdörren

Folke Pettersen har upplevt att ytterdörrar har varit en viktig källa till låg temperatur inuti. Förklaringen är stiftet som sticker ut i dörren; Om hålet i dörrramen är för brett, kommer kall luft att falla dygnet runt. Du kan enkelt justera hålet med en skruvmejsel.

8. Var tidig ut

Ännu bör du tänka på om du ska borsta eldstaden under sommaren och få den klar till nästa säsong. Också se till att det är ganska torrt till nästa säsong, rekommenderar Paasche. Du kommer knappast att behöva slåss för den sista, dyra veden på en bensinstation.

Foto: Getty Images

9. Luft kort

Folke Pettersen rekommenderar att du öppnar fönstret vid ett brett lucka i ca 10 sekunder innan du stänger den igen. Detta sparar energi, snarare än luftflödet hela tiden medan värmaren hålls på. Värme behöver inte passera frisk luft.

10. Isolering intakt

Kontrollera att gummi- eller kiselbandet på fönstren är intakt innan sprängfyllningarna. Ta gärna hjälp av en expert för att få rätt typ, säger Trond Paasche och säger att det är ett billigt sätt att försegla luftläckor.

11. Värmepumpen är sällan

När den är kall ute, kommer värmepumpen att ge mindre värme och du behöver något för att fylla gapet. Pettersen rekommenderar därför eld i eldstaden om du har möjlighet att hålla värmen hemma.

12. Föreställ dig

Paasche rekommenderar alla att tänka på de rum de verkligen behöver värma i. Du är vanligtvis i vardagsrummet eller i köket, så tiden på andra våningen behöver inte vara varm.

Stäng dörrarna, hitta tofflorna och stanna under en filt!

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära